Erdélyben turnézik a Kaláka

Erdélyben turnézik a Kaláka olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Kaláka együttes az elmúlt hétvégén érkezett haza Törökországból, ahol két helyszínen,…

A teljes cikk itt olvasható:
Erdélyben turnézik a Kaláka

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Kaláka együttes az elmúlt hétvégén érkezett haza Törökországból, ahol két helyszínen, Isztambulban az Atatürk Kulturális Központban, valamint Rodostóban, Rákóczí fejedelem házában adott koncertet.

Az együttes tagjai ismét útra kelnek a jövő héten, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba Erdélybe szóló meghívásnak tesznek eleget.

Három székláb című gyermekeknek szóló műsorukkal október 3-án Déván, 4-én Kovásznán, 5-én Csíkszeredán, 6-án Gyergyószárhegyen és 7-én Székelyhídon lépnek fel. Ez a műsor a Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll,  felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok a sokak által kedvelt lemezek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) darabjai.

A zenészek az előadásuk közben  bemutatják érdekes hangszereiket a jelenlévő gyermekeknek, s lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is.

Tovább az eredeti cikkre: Erdélyben turnézik a Kaláka

Vélemény, hozzászólás?