Kategóriák
Friss hírek

Ennyit költünk játékokra a nyáron

Ennyit költünk játékokra a nyáron olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Átlagosan 2-6000 forintot költenek a magyar szülők strandjátékra az idei nyáron,…

A teljes cikk itt olvasható:
Ennyit költünk játékokra a nyáron

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Átlagosan 2-6000 forintot költenek a magyar szülők strandjátékra az idei nyáron, legtöbben a vízipisztolyokat, a kerti medencéket és a homokozó készleteket keresik – derült ki a REGIO JÁTÉK kutatásából. Nyaralni a kisgyermekes családok kicsivel több, mint fele megy, és többségében ők is belföldi úti célt választanak. Főként anyagi és a vírus miatti megfontolásból idén tízből csak két gyermek megy táborba.
A nyári szezonban jellemzően 2-6000 forintot költenek a magyar szülők strandjátékokra egy vásárlás során – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. A játékkereskedő saját értékesítési adatai alapján 7900 forint online, ill. 4100 forint hagyományos áruházi átlagos kosárértékkel számol az idei nyáron, a rendkívüli helyzetre tekintettel saját forgalmában nem vár számottevő növekedést. Gyaraki Dávid marketingvezető elmondta, hogy „idén is a teljes éves forgalmunk nagyjából 16 százalékát fogja adni a nyári időszak, ami a tavalyi nettó 13,2 milliárd forintos árbevételünkkel számolva 2,1 milliárd forintot jelent”.
A nyári játékpiacot a vízipisztolyok, a kerti medencék, a homokozó készletek, a strandlabdák és az úszógumik mozgatják leginkább. „Továbbá a gyerekek és felnőttek körében egyaránt hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző formájú – például hattyú, fánk, unikornis – strandmatracok és úszógumik, illetve a másfél-két méter átmérőjű páva, kagyló, angyalszárny alakú matracszigetek” – tette hozzá Gyaraki Dávid. A kutatás alapján a strandolás mellett a kicsik a játszóterezést, a kirándulást és az állatkerti látogatásokat élvezik legjobban, rossz idő esetén pedig a LEGO-zás, rajzolás és tévézés nyújtja számukra a legvidámabb kikapcsolódást.
Belföldi nyaralást terveznek a kisgyermekesek
A REGIO JÁTÉK felmérése alapján a magyar kisgyermekes családok mindössze 5%-a tervez külföldi nyaralást, belföldön viszont a megkérdezettek 47,5%-a indul útnak nyáron: legtöbben a Balaton felé veszik az irányt, kedvelt úti cél továbbá Zalakaros, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza és Gyula is. A kikapcsolódás alapkellékei természetesen a strandjátékok, de nem maradnak otthon az alvós plüssök, a homokozó készletek és az egész családot összehozó társas- és kártyajátékok sem.
Minden ötödik gyermek megy táborba idén
A nyári gyermekfelügyeletben nagy segítség a szülőknek a táborozás lehetősége. Míg tavaly tízből négy 14 éven aluli gyermek volt táborban, addig idén tízből ketten élvezhetik csupán ezt az üdülési formát. A szülők 45%-a máshogy is meg tudja oldani, hogy ne legyen egyedül gyermeke, 30%-a anyagi okok miatt, 25%-a pedig a vírusveszély miatt nem küldi táborozni a gyermekét. „Ahol van lehetőség, ott a legnépszerűbb a 4-5 napos napközis-, sport- és alkotótábor, ezekre a válaszadók kétharmada 20-40 ezer forintot szán, amit tízből négyen további napi 1-3 ezer forint zsebpénzzel egészítenek ki” – ismertette az eredményeket a marketingvezető.
TOP10 játék a nyári szezonban a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint:
1. Felfújható strandjátékok
2. Labdák
2. Strandjáték, medence
4. Sportszer, labda
5. Lábbal hajtós játékok
6. Szabadtéri játék
7. LEGO
8. Társasjáték, kártya
9. Baba, babakocsi
10. Bébijáték, kellék

Tovább az eredeti cikkre: Ennyit költünk játékokra a nyáron

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?