Elszálltak a panelárak Budapesten

Elszálltak a panelárak Budapesten olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Duna House első negyedéves tranzakciós adatai alapján a fővárosi panellakások…

A teljes cikk itt olvasható:
Elszálltak a panelárak Budapesten

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Duna House első negyedéves tranzakciós adatai alapján a fővárosi panellakások négyzetméterára átlagosan 100 ezer forinttal emelkedett az egy évvel ezelőtti értékesítési adatokhoz képest. Budapesten, így az átlagos panellakásár 35,5 millió forint, amely 666ezer forintos négyzetméterárat jelent. Az első negyedéves csúcstartó egy XIII. kerületi 36 nm-es panellakás, amelyet 39 millió forintért vásároltak meg, azaz itt már túllépték az 1 millió forintos négyzetméterárat is!

Régóta töretlen a panellakások népszerűsége a Duna House piaci tapasztalatai alapján. Elsősorban az első lakásvásárlók keresik induló lakásnak, a jó elhelyezkedésű, változó nagyságú és még mindig legkedvezőbb árú ingatlantípust, amelyet viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet felújítani is, amennyiben szükséges. A legtöbb panellakást a XI., XIII., XIV, és III. kerületben értékesítettek az első negyedévben, a legdrágább kerületnek panel szempontból Angyalföld számított. A XIII. kerületben az átlagár 43 millió forint volt, szemben a legolcsóbb XVIII. kerülettel, ahol a 30 millió forinthoz közelítettek a panellakás árak.

„A kereslet továbbra is erős a panellakások iránt, ezt mutatja a vevők egyre szűkülő alkuhelyzete is. A végső meghirdetett árból a vevők Budán már csak 3, a pesti oldalon pedig csak 2%-ot tudtak átlagosan alkudni, de a tranzakciók 10%-nál már licitáltak a vevők a lakásokra, így tornázva feljebb kicsivel a végső árat. – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. Az egymillió forintos négyzetméter ár természetesen még kuriózum, de jól mutatja a felértékelődési potenciált. Egyre több tranzakciónál találkozunk 800-900 ezer forintos négyezetméterárral, ami régebben a belvárosi téglalakásokra volt jellemző.”

Az első negyedéveben a legdrágábban eladott panellakás egy 80 négyzetméteres panellakás volt, amit 61 millió forintért vett meg az új tulajdonosa. Átlagosan már 90 nap sem kellett a sikeres értékesítéshez, de a legkelendőbb lakásokat mindössze néhány nap alatt értékesítették az ingatlanközvetítő hálózat értékesítői.

A Elszálltak a panelárak Budapesten bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Elszálltak a panelárak Budapesten

Vélemény, hozzászólás?