Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Erhardt Zoltán Erhardt Étterem és Panzió Sopron tulajdonosa

Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Erhardt Zoltán Erhardt Étterem és Panzió Sopron tulajdonosa olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire…

A teljes cikk itt olvasható:
Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Erhardt Zoltán Erhardt Étterem és Panzió Sopron tulajdonosa

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

A januártól március közepéig tartó időszak kicsit mindig csendesebb, ennek ellenére a hétvégéken és az ünnepnapokon sok vendéget köszönthettünk családi panziónkban****. Az üzleti utazás is megélénkült, nem tért vissza a korábbi évek szintjére, de határozottan pozitív irányba mozdult, régi partnercégek jelentkeztek be ismét, hogy igénybe vegyék szolgáltatásainkat.

Családi- és elmaradt céges rendezvények színesítették a szürke februári napokat, illetve séfünk, Kocsis Patrik regionális degusztációs menüjére figyeltek fel a magyar- és külföldi gasztroturisták is. Helyi- és regionális alapanyagokkal készül az 5+2 fogásos menü, válogatott soproni- és magyar borok kíséretével. A 2,5 – 3 órás gasztroprogram már most nagyon népszerű a vendégeink körében.

Kocsis Patrik séf és Erhardt Zoltán

Sokan érdeklődnek soproni bortúrák iránt, kisebb, kevésbe ismert pincéket keresnek, próbálunk nekik segíteni, a kóstolókat leszervezni. Összességében örülünk, hogy ismét van kereslet, megmozdultak az emberek, szeretnének minőségi kikapcsolódást, élményeket!

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

Már az elmúlt év őszén kiegészült Kézműves Pékségünk egy újabb, kisebb egységgel. Mobil pékautónkat fix helyre telepítettük le Sopron egy forgalmas helyén. Így azokhoz a vásárlóinkhoz is eljutunk, akiknek munkaidejükből adódóan megfelelőbb a délutáni nyitvatartás.

Kovászos kenyér

Termékfejlesztésünk folyamatos, újfajta lisztekkel is próbálkozunk, most éppen a kövön őrölt, teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér és kakaóscsiga a legnagyobb sláger. A klasszikus pékség-termékek is töretlen népszerűségnek örvendenek, mint a rétes, túrós batyu, szilvalekváros bukta. Hamarosan itt a Húsvét, jön a kalács-szezon, akár medvehagymával ízesítve!

Éttermünk a napokban nyitja meg új kerthelyiségét. Egy, az időjárás viszontagságait kiküszöbölő megoldással, (téli) Nyárikerttel várjuk március közepétől vendégeinket. Mi magunk nagyon büszkék vagyunk már most a kert szépségére, a kialakított enteriőrre. Reméljük, hogy a vendégeink is hasonlóan éreznek majd az asztaloknál üldögélve.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

Az említett kisebb borászatok közül az étterem utcájában két helyszínt is tudunk már javasolni a borkóstolásra vágyóknak. (Zachár és Steigler pincék) Szintén a Balfi úton áll a Zettl-Langer Magángyűjtemény Lakásmúzeuma, mely igazi kuriózum, a család a múzeumban élve tölti a hétköznapokat, bejelentkezésre szívesen bepillantást enged a régmúlt idők soproni polgárainak életébe.

A belváros a szépsége mellett a Macskakő Gyermekmúzeummal, a Tűztoronnyal, a szökőkutakkal is remek programlehetőség, illetve a felújított Szent Mihály templom és a Deák-téren álló Lenck-Villa megtekintése is „kötelező” program. Egy finom fagylaltra, csokoládékóstolóra a legjobb hely a Harrer Csokoládéműhely. Számos speciality kávézó várja a városnézésben megfáradt kirándulókat. Az Egyetem Botanikus kertje a csend és a természet világa, karnyújtásnyira a belvárostól.

A Soproni Parkerdőben a Károly-Kilátó mellett az Erdő Háza is megnyitotta kapuit. Természetes élőhelyükön tekinthetők meg az erdő állatai, az interaktív játékok nemcsak a kicsiket, az idősebb korosztályt is kitűnően szórakoztatják.

Tágabb környezetünkben érdemes ellátogatni Fertőrákos, Fertőboz borászaihoz, fürödni a hegykői termálvízben, és megkóstolni egy (két)jó pálinkát az 1CSEPP Pálinkafőzdében. Fertődön az Esterházy-Kastély várja a látogatókat. Aki a nyugalmat keresi az egykori hidegségi Papkertben igazi zöld-oázisra talál.

Milyen szezonra számítanak? (Mekkora forgalomra számítanak, főként milyen nemzetiségű vendégekre, mikortól kezdődik és meddig tart?

Belföldi és külföldi, jellemzően európai turisták érkezése várható. Jó szezonra számítunk, ismét lesz VOLT Fesztivál, ami nagyon erős vonzerőt jelent a térségnek! És ha egyszer a muzsika elindul, a társaság kitart! Január 31-ig – karácsony kivételével – minden nap várjuk a szolgáltatásaink iránt, és Sopron iránt érdeklődő vendégeinket!

Tovább az eredeti cikkre: Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Erhardt Zoltán Erhardt Étterem és Panzió Sopron tulajdonosa

Vélemény, hozzászólás?