Elon Musk a milliárdos lista élén

Elon Musk a milliárdos lista élén olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Elon Musk vezeti a Forbes legfrissebb milliárdos rangsorát, a Tesla alapítójának…

A teljes cikk itt olvasható:
Elon Musk a milliárdos lista élén

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Elon Musk vezeti a Forbes legfrissebb milliárdos rangsorát, a Tesla alapítójának vagyonát 219 milliárd dollárra becsülik. A globális problémák már a leggazdagabbakat is érintik, a tavalyi rekordhoz képest 400 milliárd dollárral csökkent az összesített vagyonuk. Két magyar, Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc került fel a listára.

A Forbes legfrissebb milliárdos listáján 2668-an szerepelnek, 87-el kevesebben, mint egy évvel ezelőtt. Az összvagyonuk 12700 milliárd dollár, 400 milliárddal kevesebb, mint 2021-ben.

Az elmúlt egy évben 329-en zuhantak ki a milliárdos listáról, utoljára 2009-ben volt példa arra, hogy ilyen sokan kerültek ki a szupergazdagok klubjából. Igaz ezzel párhuzamosan 236 új szereplő is feltűnt a felsorolásban, köztük az énekes Rihanna, illetve a Gyűrűk Ura filmek rendezője, Peter Jackson.

A rangsort első alkalommal vezeti Elon Musk, a Tesla alapítója, akinek vagyona a Forbes becslése szerint egy év alatt 68 milliárd dollárra, 219 milliárd dollárra nőtt. A második helyen végzett ezúttal az elmúlt négy évben a rangsort vezető Jeff Bezos, az Amazon alapítója az összeállítás készítői szerint 171 milliárd dolláros vagyonnal bír. A harmadik Bernard Arnault és családja, 158 milliárd dolláros vagyonnal. A technológiai szektor képviselői uralják a toplistát, az első tízből heten érkeztek ebből az ágazatból.

A Forbes listáján két magyarországi milliárdos szerepel. Csányi Sándor 1,3 milliárd dolláros becsült vagyonnal a 2190., míg Mészáros Lőrinc 1,2 milliárd dollárra becsült vagyonával a 2324. a rangsorban.

A legtöbb milliárdos továbbra is az Egyesült Államokban van, 735, viszont Kínában is gyorsan bővül a szupergazdagok köre, már 607-en vannak. Az orosz-ukrán háború egyébként ezen a listán is érezteti hatását, 34 orosz milliárdos került ki a leggazdagabbak közül, a szankciók és a rubel látványos zuhanása miatt, a rangsorban bentmaradók összesített vagyona pedig 260 milliárd dollárral csökkent.

A Elon Musk a milliárdos lista élén bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Elon Musk a milliárdos lista élén

Vélemény, hozzászólás?