SOS! 4 egyértelmű jele annak, hogy hajad segítségért kiált 

SOS! 4 egyértelmű jele annak, hogy hajad segítségért kiált  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az UV-sugárzás, a különféle vegyi anyagok, hajformázási technikák és termékek mind-mind…

A teljes cikk itt olvasható:
SOS! 4 egyértelmű jele annak, hogy hajad segítségért kiált 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az UV-sugárzás, a különféle vegyi anyagok, hajformázási technikák és termékek mind-mind megviselik hajad egészségi állapotát. A megfelelő hajápolási rutin kialakítása elengedhetetlen a ragyogó, ápolt fürtökhöz, ugyanakkor a folyadékbevitel, az életmód, sőt a vitaminok fogyasztása is jelentősen befolyásolja a hajkoronád megjelenését. 

A szervezet nem tekinti alapvető struktúrának a hajat, emiatt a tápanyagokat elsősorban más területekre juttatja el. Ha nem megfelelő az étrended, az a hajad és fejbőröd állapotán mutatkozik meg először, hiszen nem kap elegendő tápanyagot. Ekkor hajszálaid könyörögnek a segítségért, de kiáltásukat nehéz megfelelően értelmezni. Összegyűjtöttünk 4 egyértelmű tünetet, amely biztosan rámutat arra, hogy a hajad a vitaminokért kiált!

  • Lassú növekedés 

A hajnövekedés sebessége egyénenként erősen eltérő skálán mozoghat. A lassú növekedés magyarázható fejbőr-betegségekkel is, ugyanakkor környezeti hatások is előidézhetik. Ide tartozik a túl száraz, szennyezett levegő, nem megfelelő hajápolás, forró levegővel történő hajszárítás, valamint a gyakori hajformázás is. Feltűnően lassú növekedés esetén érdemes bőrgyógyásszal konzultálni, a környezeti hatások kompenzálására azonban a megfelelő hajvitamin is elég lehet. 

  • Vékony hajszálak 

Az egészséges hajszálak termeléséhez a hajhagymának rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és fehérjére van szüksége. Amennyiben a hajhagymák nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz, gyengébb és kevesebb hajszálat termelnek. A hajszálak elvékonyodása ellen tehát a hajhagymák működésének megerősítése jelent hatékony megoldást.  

  • Extrém száraz, vagy szuper zsíros 

A zsíros haj hátterében számos ok állhat, például gyulladás, tápanyaghiány, stressz vagy egészségtelen életmód. Az olajosan fénylő haj elveszíti rugalmasságát, a hajszálak elnehezülnek és lelapulnak. A száraz vég a hajat károsító hatások, a nem megfelelő életmód, vagy hajápolási rutin következménye. Érdemes vitaminokat bevetni, ha a korábban bevált kozmetikumok nem segítenek hajtípusod kezelésében.

  • Töredezett hajvégek

A hajszálak szilárdságát az elszarusodott fehérjéből álló kreatinváz adja. Az egészséges hajszálak 97%-ban keratinból, 3%-ban pedig vízből állnak, ez biztosítja a rugalmasságukat. Nedvességtartalmuk csökkenésével azonban törékennyé válhatnak, a hajvégek gyakran letörnek vagy hosszában megrepednek. A töredező hajvégek ápolása során a fejbőr és a hajszálak kiszáradásának megakadályozása a legfontosabb feladat. 

Testedhez hasonlóan tehát hajadnak is szüksége van bizonyos tápanyagokra az egészséges növekedéshez. De mit is kell pontosan tartalmaznia a kapszulának?

  • B-vitamin család 

Ezek a vitaminok segítenek megőrizni a haj egészséges állapotát és elősegítik a haj növekedését. 

  • Cink

A nyomelemek közül a cink hozzájárul a haj növekedéséhez, valamint a fejbőr egészségéhez. 

  • Szelén
    A megfelelő szelénbevitel fontos az egészségesebb haj megőrzéséhez, a haj állapotának javításához, valamint a hajhullás megelőzéséhez.

Nem számít, hogy tápanyaghiányosságok, stressz, gyulladás vagy oxidatív károsodás okozza hajproblémádat, a Hairburst prémium hajvitaminja hatékonyan veszi fel a harcot a legfőbb okokkal szemben. A márka legerősebb formulája 22 prémium összetevőt tartalmaz, amelyek támogatják a haj egészségét és növekedését. A trichológusokkal és táplálkozási szakemberekkel fejlesztett hajvitaminok elérhetőek gumicukor formában is, kedvezve azok számára, akik óckodnak a kapszulák lenyelésétől.

Fontos, hogy figyelmet fordíts a vitaminok megfelelő adagolására, ugyanis a különböző formulák kombinálásával vagy a vitaminok túlzott mennyiségű szedésével akár az is megtörténhet, hogy a szükséges és hasznos összetevők túl nagy mennyiségben aktiválódnak és a szervezet a saját sejtjeit támadja meg, ami hajhullást okozhat.

https://hu.hairburst.com/

fotók: Hairburst (forgalmazó)

Tovább az eredeti cikkre: SOS! 4 egyértelmű jele annak, hogy hajad segítségért kiált 

Vélemény, hozzászólás?