Elindult az Interactive Venture Partners első alapja, az Interactive Venture Partners Fund LP

Elindult az Interactive Venture Partners első alapja, az Interactive Venture Partners Fund LP olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az Interactive Venture Partners bejelentette az első kockázati-tőke alapjának megalakulását. A…

A teljes cikk itt olvasható:
Elindult az Interactive Venture Partners első alapja, az Interactive Venture Partners Fund LP

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az Interactive Venture Partners bejelentette az első kockázati-tőke alapjának megalakulását. A kezdeti 50 millió eurós befektetést az Interactive Venture Partners Fund LP alap számára Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group, Inc. alapítójának és elnökének „family office”-a biztosította. Az Interactive Venture Partners tőkebefektetést és egyéb támogatást nyújt a közép-kelet-európai vállalkozók és startup alapítók számára, hogy segítsen a növekedésükben. A cég korai szakaszú vállalatokba fektet különböző iparágakban, kiemelt figyelemmel az egyedülálló technológiai termékekre és szolgáltatásokra. Fontos szempont továbbá, hogy az operáció elsődlegesen Közép-Kelet-Európában helyezkedjen el.

Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group, Inc. alapítója és elnöke kiemelte: „Tapasztalatom szerint a siker kulcsa az erős ambíció, a szenvedély és a magas színvonalú, praktikus kivitelezés. Az Interactive Venture Partners célja, hogy a vállalkozókat és a startupokat tőkével, mentorálással és kapcsolati rendszerrel támogassa a siker elérésében. Ezzel segítjük egy erősebb startup ökoszisztéma kiépülését, illetve befektetőként mi is profitálunk.”

Az Interactive Venture Partners, az amerikai székhelyű alap és alapkezelő társaság és a budapesti csapat kombinációjának köszönhetően, jelentős globális piaci tudással bír és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik számos iparágban. Közép-kelet-európai befektetőként specifikus tapasztalattal rendelkezünk, amelyekkel segítjük a helyi vállalkozókat, hogy kiemelkedő eredményeket érjenek el, illetve, hogy nagyobb piacokhoz, több erőforráshoz és nemzetközi szakértelemhez juthassanak. Az Interactive Venture Partners-szel együttműködő alapítók a tőkebefektetéseken túlmenően Thomas Peterffy víziója és vállalkozói gondolkodásmódja által vezérelt innovációs kultúrából is profitálhatnak.

Czirják László, az Interactive Venture Partners ügyvezető partnere hozzátette: „Amerikai family office stílusú befektetést kínálunk a vállalkozóknak, alapítóbarát feltételekkel, mentorálással, hosszú távú szemlélettel, gyors döntéshozatallal, nemzetközi kapcsolatrendszerrel, valamint jelentős pénzügyi kapacitással a potenciális további finanszírozáshoz.”

Az Interactive Venture Partners hamarosan bejelenti első befektetéseit is.

www.interactivevp.com

Tovább az eredeti cikkre: Elindult az Interactive Venture Partners első alapja, az Interactive Venture Partners Fund LP

Vélemény, hozzászólás?