Kepes Andrással kezdődik az „Így lettem”, az UNICEF Magyarország beszélgetéssorozatának második évada

Kepes Andrással kezdődik az „Így lettem”, az UNICEF Magyarország beszélgetéssorozatának második évada olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az első évad sikere után folytatódik az UNICEF Magyarország podcast- és…

A teljes cikk itt olvasható:
Kepes Andrással kezdődik az „Így lettem”, az UNICEF Magyarország beszélgetéssorozatának második évada

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az első évad sikere után folytatódik az UNICEF Magyarország podcast- és videósorozata, az „Így lettem”. Az évadnyitó részben Kepes András beszélget gyerekkora meghatározó élményeiről Mészáros Antóniával, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatójával. 

Hogyan lesz egy aprócska, a negyvenes évek Magyarországán született gyerekből egy ország kedvence? Hogyan alakították a világlátását, filozófiáját azok az élmények, amelyeket kiküldetésben dolgozó édesapja mellett szerzett a világ olyan távoli, sokunk számára még ma is kevésbé ismert szegleteiben, mint Damaszkusz, Bejrút vagy Buenos Aires? Milyen hatással volt a gyerekeivel, gyerekneveléssel kapcsolatos gondolkodásmódjára a szüleihez fűződő kapcsolata? Hogyan tudja beépíteni a regényeibe azokat a családjával kapcsolatos történteket, amelyekről maga is azt vallja, „túlságosan jók ahhoz, hogy megírjuk őket”? Ezekről és más izgalmas kérdésekről is mesél Kepes András, népszerű televíziós műsorkészítő, regényíró, a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgókép Tanszékének tanára az UNICEF Magyarország podcast- és videósorozata, az „Így lettem” második évadának első adásában.  

„A gyerekkori megtapasztalásaim megtanítottak rá, hogy a túlélésem záloga az, hogy elfogadtassam, megszerettessem magam mindenkivel, mégis mindig idegen maradok” – vallja leplezetlen őszinteséggel Kepes András. „Soha nem tudtam gyökeret ereszteni sehol, nem lehettek igazi barátaim, mély emberi kapcsolataim, kötődéseim. Nem volt rá idő, hogy ezek elmélyülhessenek; és kialakult egyfajta önvédelmi mechanizmus bennem: nem szabad túlzottan ragaszkodnom senkihez, hiszen bármikor elveszíthetem, ha ismét elköltözünk” – meséli a gyerekkoráról Kepes, aki többek közt arról is beszél, hogy miután édesapját külképviseleti munkára vezényelték, ő „túszként” két évig egy budapesti intézetben élt a nővérével. „Én voltam a legkisebb gyerek az intézetben” – idézi fel a ma már hatgyerekes édesapa.

Az UNICEF Magyarország tavaly decemberben indult podcast-sorozatában a gyerekkor jelentőségéről és a gyerekkori élmények meghatározó szerepéről beszélget ismert, a szakmájukban és a nagyközönség körében is megbecsült emberekkel Mészáros Antónia, a gyerekvédelmi szervezet ügyvezető igazgatója. Az „Így lettem” második évadában az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb televíziós személyisége mellett olyan ismert és elismert emberek vallanak majd a gyerekkorukról, mint Rónai Egon, Pataki Ági, Al Ghaoui Hesna, Berg Judit, Jocó bácsi vagy Ördög Nóra.

„Az első évad beszélgetései során kiderült, hogy vendégeink nagyon különböző gyermekkort éltek meg, különböző utat bejárva értek el a mai sikereikig, de mindannyian komoly önismereti munkát végeztek, míg eljutottak mai énjükig. Megtisztelő az az őszinteség és nyitottság, amellyel műsorunk vendégei beengednek életük ennyire személyes szakaszába” – mondja a műsorról Mészáros Antónia.

A Kepes Andrással készült beszélgetést az UNICEF Magyarország YouTube-csatornáján és Spotify-on hallgathatják meg az érdeklődök.

Az „Így lettem” első évadának 11 epizódja egy helyen megtalálható a műsor honlapján. A sorozat vendégei Orvos-Tóth Noémi, Istenes Bence, Palya Bea, Halász Judit, Szlávik János, Zwack Sándor, Pokorny Lia, Fördős Zé, Kovács András Péter, Polgár Judit és Kapás Boglárka voltak. 

A beszélgetéssorozat megvalósulását a Praktiker Kft. támogatja. 

„A Praktiker számára, Családbarát Vállalatként megtisztelő egy olyan szervezet, azon belül is egy olyan programsorozat támogatójaként jelen lenni, amely a gyermekkort, annak jelentőségét emeli ki. Társadalmi felelősségvállalásunk fő pillére ugyanis a családok, ezen belül is a jövő generációi, a gyermekek támogatása” – mondta Márton Katalin, a Praktiker Kft. HR & CSR igazgatója.

A műsor kiemelt médiapartnere az nlc.hu.

A podcast felvétele a BROCASTERZ stúdióban történt.

A műsor honlapja: https://unicef.hu/igy-lettem

A műsor Spotify-csatornája: https://open.spotify.com/show/14hARKT0UWUP10H79cAGPG

Az „Így lettem” lejátszási listája a YouTube-on: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhy6C6hkiM5Y3H0SqsrJUx5WF1QXlavan

Tovább az eredeti cikkre: Kepes Andrással kezdődik az „Így lettem”, az UNICEF Magyarország beszélgetéssorozatának második évada

Vili Robotol