Kiemelt fontosságú ügyre hívja fel a figyelmet Kucsera Gábor

Kiemelt fontosságú ügyre hívja fel a figyelmet Kucsera Gábor olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Április 11-én a budapesti Hajógyári szigeten található Wiking Yacht klubban került…

A teljes cikk itt olvasható:
Kiemelt fontosságú ügyre hívja fel a figyelmet Kucsera Gábor

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Április 11-én a budapesti Hajógyári szigeten található Wiking Yacht klubban került sor az Egy Lépéssel Több Alapítvány Fogadj örökbe egy családot elnevezésű kezdeményezésének negyedik aláírási ceremóniájára, melynek keretében újabb 17 család csatlakozhatott a jótékonysági programhoz. Az eseményen a családok mellett jelen voltak az Alapítvány nagykövetei és támogatói, Proksa Szandra, Győrfi Pál, Kucsera Gábor és Rácz Jenő is.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy egyedülálló kezdeményezés az, amit az Egy Lépéssel Több Alapítvány indított útjára a Fogadj örökbe egy családot elnevezésű programmal. A program keretein belül a támogatók 1 éven keresztül beteg gyermekeket gondozó vagy nevelő családokat tudnak támogatni, komoly anyagi segítséget nyújtva a rászorulóknak. A beérkezett adományokat a családok nem készpénzben kapják meg, hanem a beérkezett összegből a család által beküldött rezsi számlákat, gyógyszerek és gyógykezelések számláit közvetlenül a szolgáltatónak fizetjük így a támogató is meggyőződhet róla, hogy az adománya valóban célba ér. 

Örökbefogadási ceremónia – Hajós István megnyitja az eseményt (A segítségre szoruló családok és támogatók jöttek össze).

A programban már eddig is közel félszáz család vett részt, a csütörtökön a Hajógyári szigeten megtartott negyedik aláírási ceremónián pedig újabb 17 család előtt nyílt meg a lehetőség, így már közel több mint félszáz rászoruló család kap segítséget az Alapítványon keresztül.

„A negyedik aláírási ceremónia és a belépésre várakozó további több tucat család mutatja, hogy a kezdeményezésünk rendkívül sikeres. Ezért is kérünk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy havi 5000 forint hozzájárulást tud vállalni azért, hogy egy családot támogasson, az jelentkezzen nálunk az www.egylepesseltobb.hu weboldalon, vagy a közösségi oldalaink bármelyikén. Minden támogatóra nagy szükség van, hogy ezek a valóban rászoruló családok minél előbb segítséghez jussanak” – mondta az alapító Hajós István.

Az aláírások megtörténnek a Nagykövetek bevonásával.

Az aláírási ceremóniák célja, ahogy ez most is történt, hogy összehozza a felajánlókat és a támogatott családokat. 

„Mi nem úgy működünk, hogy a felajánló személytelenül beküldi a pénzt, és azt sem tudja hova kerül. Lehetőségük van találkozni egymással, és én magam is szeretem megismerni a gyerekeket, a családokat. Ezen a nehéz úton sokkal könnyebb úgy segíteni, ha közben egymás szemébe nézve személyekhez tudjuk kötni ezeket a dolgokat. Arra biztatjuk a felajánlókat, hogy a későbbiekben is tartsák a kapcsolatot a családokkal, és jó látni, hogy nem egy esetben komoly, szoros kapcsolatok alakulnak ki az adományozásból” – tette hozzá Hajós István.

Az ünnepélyes aláírási ceremóniát követően fotók készülnek az adományozókkal és a családokkal, valamint az Alapítványnak eseményen megjelent nagyköveteivel. Egyikük a kétszeres világbajnok korábbi kajakos, Kucsera Gábor. 

Nagykövetek

„Látom, hogy nagyon sok felajánló aláírás történt, úgyhogy szeretném megköszönni, hogy ennyien támogatják az Alapítványt. Fantasztikus öröm számunkra, hogy ennyi támogatót tudtunk ismét a családok mellé állítani, és a továbbiakban is kérek mindenkit, hogy vigye a hírünket, hogy még több és több támogatót tudjunk bevonni ebbe a kezdeményezésbe” – mondta a korábbi kiváló sportoló, aki tavaly csatlakozott az Egy Lépéssel Több Alapítványhoz.

„Nem titok, az elmúlt évekből sok rossz tapasztalatom volt alapítványokkal kapcsolatban, de Hajós István gyorsan eloszlatta az aggályaimat, és ez egy valóban nagyon tisztán működő, átlátható program, ami nagyon szimpatikus volt. Én magam is egyébként nagyon szívesen adományozok, szeretek segíteni, engem ez boldogsággal tölt el, így igazából nem is volt kérdés, hogy csatlakozom nagykövetként és mindenben segítem a munkájukat, hirdetem, hogy vagyunk” – mondta Kucsera.

A korábbi olimpikon elárulta, az idei évre az Alapítvány célja, hogy száz családnak tudjanak támogatást adni, de ő maga is szeretne több családot örökbe fogadni.

„Emellett csinálom a saját programomat, a Kucsi tanyát, amivel az egyik nagy cél lenne, hogy a támogatott családoknak tudjunk egy amolyan táborozási lehetőséget adni, hogy ők is átélhessék azokat az élményeket, mint bármelyik másik család. A tanyasi világ, az állatok, a lovaskocsizás mind-mind olyan dolog, ami nagyon jó hatással van a gyerekekre. A telefonmentes környezetben igazi barátokat találhatnak” – mondta Kucsera Gábor.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője Győrfi Pál is az Alapítvány egyik nagykövete, aki éppen egy baleset miatt késett a rendezvényről.

„Ennek a hölgynek kétségkívül ez egy nehéz napja. Remélhetőleg már megkapta a fájdalomcsillapítót, ellátják a Baleseti Intézetben, és emberi számítás szerint 4-5 hét múlva meggyógyul. Ha így nézzük, ez egy viszonylag szerencsés eset. De vannak, akiknek az egészségügyi problémája ennél sokkal hosszabb ideig tart, akár évekig. Ha pedig egy gyermekről van szó, mindannyian tudjuk, milyen terheket ró ez egy családra. Ezért is nem győzöm eléggé dicsérni és támogatni az Egy Lépéssel Több Alapítvány kezdeményezését, amely folyamatos segítséget nyújt a nehéz helyzetbe kerülő családoknak, és támogatja azokat a gyerekeket, akik küzdenek valamilyen betegséggel. Ez egy csodálatos feladat!” – mondta Győrfi Pál.

„Nagyon nagy boldogság látni, amikor ez a tér megtelik csillogó szemű gyerekekkel és a segítség érzésével. A magunk részéről elkötelezettek vagyunk a karitatív tevékenységeket illetően, igyekszünk megragadni minden alkalmat, amikor élményt, támogatást tudunk adni. Bízunk benne, hogy még sokszor fogunk itt találkozni, és sok-sok élményt tudunk adni. Idén vagyunk 40 évesek, ez idő alatt közel 600 hajóst szolgáltunk már ki, de mindig ünnepnap, amikor ilyen karitatív eseményhez tudunk csatlakozni, mint a mai” – mondta az aláírási ceremónia helyszínéül szolgáló Wiking Yacht Club képviseletében Skultéti Ilona.

Forrás: Karrier márkamenedzsment

Tovább az eredeti cikkre: Kiemelt fontosságú ügyre hívja fel a figyelmet Kucsera Gábor

Vélemény, hozzászólás?