Zentai Márk: „Elegünk van a melankóliából”

Zentai Márk: „Elegünk van a melankóliából” olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre…

A teljes cikk itt olvasható:
Zentai Márk: „Elegünk van a melankóliából”

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre eltűnt a köztudatból, nemrég pedig új formációval tért vissza a színpadra. Márk szerint a türelem lehet a siker receptje, hogy évekkel később ne kelljen pszichoterápiára járni a hirtelen jött népszerűség miatt. 

Nagy zenei átalakuláson megy keresztül a MÖRK, a folyamatnak pedig egyszerű oka van. Ahogy az EFOTT HAJÓGYÁR Petőfi Színpadán fellépő zenekar frontembere, Zentai Márk fogalmaz: a boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak. Márk többek közt a személyes fesztiválélményeiről és a megújulásról is mesélt.
„Nagyon sok maradandó élményem van, és a lista ezen a nyáron is bővül. Az EFOTT-on még nem játszottunk a zenekarral, így nagyon várjuk, hogy elcsípjük egymást a közönséggel, és megnézzük, miként reagálnak az új lemezünk dalaira” – kezdte Márk, aki a lassú víz partot mos filozófiájában hisz a zenekar sikerei terén.
„Ez a szakma eleve nem egyszerű – de melyik szakma nevezhető annak? Pékséget nyitni, vagy villanyszerelő céget alapítani sem egyszerű, mindenben vannak nehézségek. Mindenesetre azt látom, hogy a türelmetlenség vezet a rossz dolgokhoz. Épp emiatt hiszek abban, hogy célszerű lassan, minőségileg megalapozottan és emberileg fenntartható tempóban haladni úgy, hogy ne égjen ki közben a zenekar.
Többet érünk el, ha tíz év alatt felépítünk egy soul zenére nyitott, jó fej közönséget, és egy hasonló, pozitív attribútumokkal rendelkező zenekart, mintha hirtelen, egy nyár alatt kegyetlenül befutnánk, és három év múlva már pszichoterápiára járnánk a folyamat lelki következményei miatt. A zenekar tagjai csináltak már a korábbi projektjeiken belül kevésbé tartalmas, vagy akár magasabb röptű dolgokat is, de élvezzük, ahol most tartunk, és azt is, amikor a közönség soraiban megnyílnak a zenénkre az emberek. Csodálatos élmény, amikor be tudunk jutni a közönség fejébe és szívébe” – magyarázta a zenész, aki már többször ment át megújuláson karrierje során.
„Amikor érzem, hogy valami véget ért, akkor ideje megújulni. Most például zenekari szinten az eddigieknél kissé felszabadultabb dolgokra vágyunk. Nagyon sok mély dalt zenésítettünk meg, és most elegünk van a melankóliából, lazább irányba akarunk menni. Meglátjuk, hogy ez sikerül-e, vagy továbbra is jön belőlünk ez a kelet-európai melankólia – amivel egyébként semmi baj nincs, mert ha ez az, amin keresztül találkozni tudunk az emberekkel, akkor ez is oké, de mégis, szeretnénk magasabbra emelni magunkat és az embereket. Ez annak az eredménye, hogy lelkileg jobban vagyunk. Ha kiegyensúlyozottabb és boldogabb egy zenekar, akkor talán boldogabb dolgokat fogalmaz meg” – tette hozzá a MÖRK frontembere.
Zentai Márk fotó: Szász Veronika Veni 
Mörk fotó: Karmatik Photography 

Tovább az eredeti cikkre: Zentai Márk: „Elegünk van a melankóliából”

Vélemény, hozzászólás?