Eladja horvát érdekeltségét az RTL Group

Eladja horvát érdekeltségét az RTL Group olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Megválik horvátországi érdekeltségétől az RTL Group, az RTL Croatia a Central…

A teljes cikk itt olvasható:
Eladja horvát érdekeltségét az RTL Group

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Megválik horvátországi érdekeltségétől az RTL Group, az RTL Croatia a Central European Media Enterprises-hoz (CME) kerül, ami a cseh PPF Grouphoz, a most már Yettel néven futó Telenor Magyarország tulajdonosához tartozik.

Az RTL Group tájékoztatása szerint az eladásról már megállapodott a két fél, a tranzakció megvalósulásához a hatóságok jóváhagyása is szükséges és a várakozásaik szerint az idei második negyedévben zárhatják le az ügyletet. A CME vételárként 50 millió eurót fizet ki, emellett az RTL Group további összeget kap majd a névhasználati engedélyért. Az RTL Group az RTL Croatia többségi tulajdonosa volt annak 2004-es alapítása óta, 2015-től pedig egyedüli tulajdonosa a médiavállalatnak.

Az RTL Croatia portfóliójában jelenleg három, ingyenesen elérhető és több fizetős csatorna is van. Az ingyenes adók közé tartozik az RTL Televizija (családi és általános programokkal), a klasszikus filmeket, sorozatokat és sportközvetítéseket sugárzó RTL 2, illetve a gyerekeknek szóló RTL Kockica. A kínálatot több fizetős csatorna egészíti ki, köztük az RTL Living és RTL Crime, illetve a médiacég működteti a Play és Play Premium streaming platformokat és az RTL Music-ot is.

A vevő CME a bolgár, a cseh, a román, a szlovák és szlovén piacon volt eddig jelen. Összesen 34 tévécsatorna és számos streaming platform tartozott a mostani tranzakcióig a portfóliójukba, összesen 45 millió embert érnek el az öt piacon. A vállalat részvényeivel a NASDAQ-on és a prágai értéktőzsdén kereskedtek egészen 2020 októberéig, amikor a cseh PPF Group megvette a céget és kivezette a részvényeket a tőzsdéről. A PPF Group a tulajdonosa a korábbi Telenor Magyarországnak, ami Yettel néven folytatja.

A Eladja horvát érdekeltségét az RTL Group bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Eladja horvát érdekeltségét az RTL Group

Vélemény, hozzászólás?