Eke Angéla új szintre emelte a fenntarthatóságot

Eke Angéla új szintre emelte a fenntarthatóságot olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Új szintre emelte a fenntarthatóságot Eke Angéla. A színésznő eddig is…

A teljes cikk itt olvasható:
Eke Angéla új szintre emelte a fenntarthatóságot

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Új szintre emelte a fenntarthatóságot Eke Angéla. A színésznő eddig is köztudottan igazi „öko-harcos” volt, most pedig az első hazai környezettudatos zenei fesztivál nagykövete lett, ezzel is bebizonyítva, lehet úgy is bulizni, hogy nem rombolunk közben! 
Július 28-30. között Ráckevén rendezik meg az első Duna-part Fesztet, ahol hazánk népszerű előadói lépnek majd színpadra. Eke Angéla nagy örömmel vállalta, hogy a fesztivál nagykövete legyen, többek között azért is, mert szíve egyik csücske a Duna, hiszen a folyó partján nőtt fel.

„Váci születésű lányként a Duna-part a gyerekkorom ikonikus helyszíne. Már az első vízparti élmények során örökre belém ivódott a környék kivételes hangulata: a kempingszékek látványa, amelyeket a nagyszüleim a part mentén állítottak fel, a vízben hűtött italok, az élővilág közelsége és a végtelen szabadság érzése” – kezdte Angéla.

„Ennek szellemiségét máig magamban hordozom, így nyaranta a szabadtéri koncertek és a családias hangulatú rendezvények nálam előnyt élveznek. Éppen ezt a közeget teremti meg a Duna-part Feszt is, ahol ráadásul úgy szórakozhatunk, hogy közben a bolygónk jövőjét is szem előtt tartjuk. Köztudott, hogy számomra a környezetvédelem nem csupán küldetés, de a hétköznapjaim része is. A tudatos
gardrób-szemlélet, a hazai termelőktől vásárolt szezonális alapanyagok vagy éppen a víztakarékosság mellett hatalmas jelentőséggel bír számomra, hogy a bulizás terén is lett egy olyan esemény, ahol a népszerű előadók és a szuper helyszín mellett a szervezők valóban törekszenek egy zöldebb megvalósulásra. Ebben a pár napban úgy kapcsolódhatunk ki és ünnepelhetjük az életet, hogy közben az eladott jegyek után zöldül a környék és minél több megújuló energiát használnak fel. Ezek olyan lépések, amelyektől azt érzem, hogy szívesen bulizom úgy, hogy tudom, a fesztivál a klasszikus kereteiből kilépve tesz azért, hogy lazulás közben ne kihasználjuk a környezetet, hanem adjunk is vissza valamit a közösbe. Amikor csak tehetem, igyekszem kerülni városon belül is az autós közlekedést, így külön szimpatikus, hogy az érdeklődők számára egy extra HÉV-járat áll majd rendelkezésre az utolsó koncert után, így a szálláskeresés sem jelent extra terhet a résztvevőknek”
 – magyarázta Eke Angéla.

A fesztiválon színpadra lép többek között Ákos, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, a New Level Empire, a Kelemen Kabátban és a Hősök. 
 
Duna-part Feszt – ZenÉljünk Zöldben!
2022. július 28-30.

Tovább az eredeti cikkre: Eke Angéla új szintre emelte a fenntarthatóságot

Vélemény, hozzászólás?