Innovatív tanítási eszközt mutatott be a Da Vinci Kids

Innovatív tanítási eszközt mutatott be a Da Vinci Kids olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Innovatív tanítási eszközét a Digitális Témahét alkalmából mutatja be a Da…

A teljes cikk itt olvasható:
Innovatív tanítási eszközt mutatott be a Da Vinci Kids

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Innovatív tanítási eszközét a Digitális Témahét alkalmából mutatja be a Da Vinci Kids. A Nemzeti alaptantervvel megfeleltetett új oktatási eszköz jelentős mértékben színesíti a tantermi és a távoktatást. A Da Vinci Kids Iskolai csomag, mely egyszerre 30 főtől kínál hozzáférést az ismeretterjesztő tartalmakhoz, a Digitális Témahét alkalmából 2 hónapig ingyenesen hozzáférhető lesz a tanárok és családok számára. A 21. századi pedagógusok részére az új szolgáltatáshoz tantervi katalógus és akkreditált e-learning képzés is elérhető.

A pedagógusok számára nagy kihívás olyan oktató, szemléltető, érdekes videóanyagokat és játékokat találni, amelyek feldobják az órát, emellett megfelelnek a tanítási-tanulási folyamat céljainak. A Da Vinci Kids Iskolai csomag erre a kihívásra ad megoldást, egy kifejezetten az általános iskolák számára létrehozott előfizetéses oktatási platform formájában.

A csomag a 21. századi pedagógusok számára fontos újítást jelent a tanítási eszköztárban, a tanulóknak pedig szórakoztatóbbá, élményszerűbbé teszi a tanulási folyamatot. Ráadásul a tanári munka modernizálása mellett a gyerekek és családjaik otthon is használhatják a csomag ismeretterjesztő tartalmait.

A Da Vinci Media a szórakoztató tanulás egyedülálló, hazai képviselője, az elmúlt évben az Edison Top100 innovatív oktatási kezdeményezések díjazottja. A 2022-es Digitális Témahét alkalmából 2 hónapos ingyenes Da Vinci Kids Iskolai csomag hozzáférést kínál osztályok és iskolák részére minden Digitális Témahét 2022 program érdeklődőnek, mely május végéig vehető igénybe. A Digitális Témahét a pedagógia egyik legfontosabb hazai eseménye, melynek célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A Da Vinci immár második éve partnere a programnak, és idén ismét a pedagógusok eszköztárának megújítására kínál lehetőséget.

A Da Vinci Kids Iskolai csomag által kínált lehetőségeket, a hatékony mozgóképes, videós oktatás alapvetéseit online webinárium keretében is bemutatja a Da Vinci. Március 22-én Pedagógus szakértők segítségével ismertetik a Nemzeti alaptantervvel való megfeleltetést, azt, hogy milyen készségek fejlesztésére lehet alkalmazni az eszközt, valamint fontos tippeket osztanak meg a tanórai bekapcsolásról, az önálló használatról, és a tanárok visszajelzéseire is nagyban számítanak.

A Da Vinci Kids Iskolai csomag egyszerre több lehetőséget is kínál. Az okosalkalmazás tartalmai mellett a csomag részét képzi az osztálytermi kivetítésre is alkalmas videótár és a Da Vinci Kids Tantervi katalógus, mely sorvezetőként szolgál az egyes műsorok és szaktárgyak összekapcsolásához. A pedagógusok által szerkesztett segédanyag bemutatja, melyik tartalom milyen módon kompatibilis a NAT általános iskolai tantervével, és azt is, hogy a témakörök, tantárgyak esetében milyen készségek fejlesztésére lehet alkalmazni az egyes tartalmakat. A Da Vinci Kids a természettudományos tartalomkínálat mellett a művészeti tárgyakhoz is kínál hasznos kiegészítést, emellett célzottan fejleszti a gyerekek 21. századi kompetenciáit is.

„Pedagógusaink már alkalmazzák a tanítási gyakorlatban a Da Vinci Kids iskolai csomagot” – mondja Németh Rita, a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője. „A tavalyi Digitális Témahét pályázati nyereménye volt a csomag, ami 300 fős hozzáférést jelent ehhez az egyedülálló oktatási videó- és játéktárhoz. A tanórák színesítésére és pedagógusaink munkájának aktualizálására is remekül megfelel” – teszi hozzá.

Da Vinci különdíjért idén is pályázhatnak a pedagógusok a Digitális Témahéten. A cél a Da Vinci Kids mozgóképes tartalmainak tanítási-tanulási folyamatba való minél hatékonyabb és innovatívabb beépítése. A Da Vinci Media két kategóriában hirdet különdíjat: A legaktívabb intézmény különdíjat és a A legkreatívabb pedagógus különdíjat ítélik majd oda. Pályázati kiírás a Digitális Témahét weboldalán.

A Da Vinci Kids Iskolai csomag sikeres használatához a szakértők egy 30 órás akkreditált képzést dolgoztak ki, mely a Neteducatio oldalán elérhető. A képzés egy bármikor kényelmesen otthonról elvégezhető e-learning, mely végigvezeti a pedagógust a digitális eszköz- és tartalomhasználat lehetőségeitől az iskolai csomag nyújtotta előnyökön egészen a hatékony tanulásszervezési eljárásokig. A résztvevők. a témakörökhöz igazodó 3 elvégzendő feladat elkészítését követően a képzésről 30 kredit értékű tanúsítványt kapnak.

A Innovatív tanítási eszközt mutatott be a Da Vinci Kids bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Innovatív tanítási eszközt mutatott be a Da Vinci Kids

Vélemény, hozzászólás?