Egyre több az izgalmas útvonal kerékpározóknak

Egyre több az izgalmas útvonal kerékpározóknak olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Mind többen fedezik fel a biciklizést, ezt a remek közlekedési lehetőséget,…

A teljes cikk itt olvasható:
Egyre több az izgalmas útvonal kerékpározóknak

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Mind többen fedezik fel a biciklizést, ezt a remek közlekedési lehetőséget, ami nem elég, hogy környezetbarát, de még egészséges is.  Szerencsére a településeken megfigyelhető a trend, hogy egyre inkább kialakítják a kerékpár utakat, és vidéken is nő a túraútvonalak száma.

Egyre több a biciklis mindenütt

Számszerűleg is mind többen használják idehaza a kerékpárt. A fővárosban sokan szoktak rá a covid időszakban, akik már nem szállnak le a nyeregből, mert rájöttek, mennyire gyors és praktikus eszköz ahhoz, hogy eljussanak egyik pontból a másikba. 

2020-ban és 2021-ben sokkal többen bringáztak, mint előtte. Főleg szép időben pattannak sokan a nyeregbe: idén tavasszal és nyáron Budapesten rekordokat döntött a kerékpárosok száma.

Kerékpárutak a fővárosban

Ma már nagyon sok helyre könnyű eljutni két keréken Budapesten. Be van kötve például Hűvösvölgy vagy Békásmegyer a kerékpáros ‘vérkeringésbe’, és hétről hétre nő a kerékpársávok száma. Nagy segítség a BKK-tól, hogy már nemcsak a fogaskerekűn, de számos villamoson is szállítható bicikli.

A fővárosban néha kétségtelenül kockázatosnak tűnik a biciklizés. Ahhoz, hogy Budapesten biztonságosan tekerhessünk a forgalomban, érdemes ismerni a KRESZ-t, no és be is tartani. A kanyarodási szándék jól látható jelzése vagy az elsőbbségadás életfontosságú lehet egy nagy forgalmú kereszteződésben.

Fontos emellett, hogy olyan kerékpárokat vegyünk, amelyek megbízhatóak és jó minőségűek. 

Biciklis túralehetőségek vidéken is

Kirándulni is egyre több helyre mehetünk két keréken, mind több a biciklis büfé, frissítőpont és szállás. 

Érdemes kihasználni, ha nem autózunk, hogy például az elővárosi vonatokon külön hely van a bicikliseknek. Személyvonattal egy órán belül lejutunk a Velencei tóhoz vagy a tatai Öreg-tóhoz, és már tehetjük is a tó köröket. 

A kerékpáros turizmus egy másik központja a Tisza-tó, de a Balaton vagy a Dunakanyar is csodálatos helyszín egy jó biciklitúrához. 

Tovább az eredeti cikkre: Egyre több az izgalmas útvonal kerékpározóknak

Vélemény, hozzászólás?