Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztések Gyulán

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztések Gyulán olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Egymilliárd forint uniós támogatásból újulhat meg Gyulán a Százéves cukrászda és…

A teljes cikk itt olvasható:
Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztések Gyulán

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Egymilliárd forint uniós támogatásból újulhat meg Gyulán a Százéves cukrászda és a Ladics-ház, valamint épülhet meg a Nagyváradi úti kerékpárút – közölte a projektgazda közleményben.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből elnyert támogatásból valósul meg Gyula város kulturális és aktív turisztikai kínálatának fejlesztése a térség természeti adottságaira építve – írták. A fejlesztéssorozat részeként megépül a városi kerékpárút-hálózat egyik hiányzó eleme, a Nagyváradi úti kerékpárút, amely a városerdei üdülőterülethez vezető Sarkadi úti kerékpárutat hosszabbítja meg a belváros felé.

A projekt másik elemeként fejlesztik a 19. századi polgári házat, a Ladics-házat és a Százéves cukrászdát. A cél mindkét védett ingatlan felújítása mellett turisztikai élményelemek létrehozása. A Százéves cukrászdában megújul a pince, a tető és az épületgépészet, valamint az emeleti termek. A Ladics-ház komplex felújításon esik át, amely magába foglalja az épület állagmegóvását, a fűtésrendszer kiépítését, vizesblokkok kialakítását. Emellett interaktívvá teszik a teljes tárlatot, amely eddig nem látott helyiségekkel, konyhával, fürdőszobával és éléskamrával is bővül, valamint kialakítanak egy múzeumpedagógiai termet, amely kisebb rendezvényeknek adhat otthont. Megépül egy átjáró is, amely összeköti a Ladics-házat és a Százéves cukrászdát, az összekapcsolt épületek alkotják majd a Százéves Látogatóközpontot – írták. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztések Gyulán

Vélemény, hozzászólás?