Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School

Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a legnagyobb kanadai oktatási franchise hálózat A kanadai oktatás módszertani alapja…

A teljes cikk itt olvasható:
Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

a legnagyobb kanadai oktatási franchise hálózat

A kanadai oktatás módszertani alapja a gyermekek felkészítése az élethosszig tartó tanulásra, a sikerre és a világpolgárságra, aminek köszönhetően Kanada a világ legjobb oktatási rendszerű országai közé tartozik. A Maple Bear Canadian School oktatási intézményei és franchise modellje révén ez a koncepció most először Magyarországon is elérhető lesz. A koncepció célja a gyerekek teljes körű – fizikai, intellektuális, érzelmi és szociális – nevelése, amelyhez alapvetően három összetevő szükséges: kreativitás, együttműködés és kritikus gondolkodás.

“Az Institute for the Future (IFTF) szerint a 2030-as évek munkaköreinek több mint 85%-a ma még nem létezik. Hogyan készítheti fel az oktatás a gyerekeket ma még nem ismert szakmákra? Milyen óvodára és iskolára van a gyerekeknek szüksége ahhoz, hogy felnőve sikeresek legyenek? Mivel senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő, a válasz egyszerűen a “hogyan tanuljunk meg tanulni” módszertanban rejlik. Ha a gyerekek készségszinten elsajátítják és megszeretik a tanulást, és a tudáshoz vezető utat, akkor bármilyen kihívással felkészülten tudnak szembenézni, és magabiztosan el tudnak igazodni a gyorsan és nagymértékben változó világban” – mondta Yann Bidan, a Maple Bear közép- és kelet-európai vezérigazgatója.

“2019 óta vagyunk jelen Közép- és Kelet-Európában; partnereket találtunk Romániában 3 óvoda, Bulgáriában 1 óvoda és általános iskola megnyitásához. 2020 és 2021 folyamán további 3 franchise partnerrel erősítettük meg az együttműködésünket Romániában és Bulgáriában, és sikeresen kiterjesztettük jelenlétünket Albániában Tiranában, Szerbiában Belgrádban és Ukrajnában Kijevben működő óvodákkal és általános iskolákkal. Most már nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a Maple Bear ugyanolyan sikeres ebben a régióban, mint a világ bármely más részén.”

“Helyi franchise partnereket keresünk Magyarországon is a Maple Bear óvodák és iskolák kialakításához, legalább 3 városban. Partnereink általában az oktatási szektorban újnak számító vállalkozók, akik a világ egyik legjobb oktatási rendszerét és módszertanát szeretnék biztosítani az országban élő gyerekeknek, vagy már működő magán oktatási intézmények tulajdonosai, akik diverzifikálni és fejleszteni szeretnék kínálatukat. Óvodáink és iskoláink kivételes pozícióval rendelkeznek a piacon. A Maple Bear iskolák nem nemzetközi, hanem helyi intézmények. Teljes körű kanadai kétnyelvű tanítási módszertant és stratégiát kínálnak a kanadai és a helyi tantervek felhasználásával, ezért a Maple Bear diákjai számára jóval több tanulási lehetőség adódik helyi és nemzetközi szinten egyaránt” – tette hozzá Yann Bidan.

A világjárvány okozta válság ellenére a szülők és a vállalkozók részéről egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen iskolák iránt. A világszerte működő, kiterjedt iskolahálózathoz való tartozás ugyanis jelentős stabilitást és garanciát jelent a szülőknek arra, hogy bármi történjék is, gyermekeik jó kezekben lesznek. Az iskolák átmeneti bezárása miatt átalakuló oktatási piac is lehetőséget teremtett a stabil alapokkal rendelkező új belépők számára. 

Jelenleg Magyarországon a magániskolák és magánóvodák aránya az oktatási intézményeken belül kifejezetten alacsony.A szülők részéről egyre látványosabb az az igény, hogy felismerve a kora gyermekkori oktatás jelentőségét, a gyerekeiket olyan intézménybe írathassák, amely megfelelő képességekkel vértezik fel a tanulókat. Ebben a környezetben egy olyan oktatási franchise-rendszer, amely világszerte elismert minőséget, működési és tudományos szakmai támogatást nyújt, emellett jó bevált üzleti modellt is biztosít, komoly érdeklődésre tarthat számot a befektetők körében is. 

A kanadai oktatás előnyei

Az OECD PISA nemzetközi diákfelmérése szerint Kanada oktatási rendszere folyamatosan az öt legjobb között szerepel világszinten. A PISA-felmérés a lényeges kérdésekre ad választ: Milyen fontos ismeretekkel és készségekkel kell rendelkezniük a gyerekeknek ahhoz, hogy sikeresek legyenek a mindennapokban? Hogyan tudják alkalmazni az iskolában tanultakat a mindennapi életben való boldoguláshoz?

A kanadai oktatási rendszer a világ angol nyelvű országai között az első helyen áll, és folyamatosan a világ legjobbjai között szerepel, túlszárnyalva Európa gazdasági vezető országainak (Franciaország, Egyesült Királyság és Németország) eredményeit. 

Ez részben azzal magyarázható, hogy Kanada úttörőnek számít azon országok között is, amelyek oktatási rendszerüket a 21. századi készségek koncepciójához igazítják. A kanadai oktatási rendszer 1994 óta olyan módszertant alkalmaz, amely teljes körűen fejleszti a gyermek személyiségét – fizikailag és intellektuálisan, érzelmileg és szociálisan -, a jövőbeli sikerhez szükséges főbb készségek elsajátítására összpontosítva. A kanadai oktatás bizonyítottan jól működik bármilyen kulturális közegben (A BBC News szerint a kanadai iskolákban tanuló gyermekek több mint 33%-ának mindkét szülője más-más országból származik, az újonnan érkezett, bevándorló családok gyermekei a tapasztalatok szerint elég gyorsan integrálódnak ahhoz, hogy osztálytársaikkal azonos, magas szinten teljesítsenek. Az oktatás biztosítja, hogy senki ne maradjon le).

A kétnyelvű oktatás előnyei

A módszertannal együtt Kanada világelső a kétnyelvű immersziós oktatás megvalósításában. Kutatások bizonyítják, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek egy második nyelvvel, annál jobb helyzetből indulnak el az életben. A kétnyelvűség ráadásul olyan előny, amely túlmutat azon, hogy folyékonyan beszélnek két nyelvet. Javítja a különböző mentális funkciókat és fejleszti a szociális készségeket. Számos friss kutatás szerint a kétnyelvű gyermekek jobban tudnak koncentrálni, több feladatot is képesek elvégezni párhuzamosan, jobban tudnak alkalmazkodni a változásokhoz és a problémamegoldáshoz. Emellett akár 5 évvel is késlelteti bizonyos betegségek, például az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását.

Tovább az eredeti cikkre: Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School

Vélemény, hozzászólás?