Több mint egy híd: turisztikai attrakció is a pelješaci új átkelő

Több mint egy híd: turisztikai attrakció is a pelješaci új átkelő olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az újonnan átadott Pelješac híd amellett, hogy lehetővé teszi a Horvátország…

A teljes cikk itt olvasható:
Több mint egy híd: turisztikai attrakció is a pelješaci új átkelő

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az újonnan átadott Pelješac híd amellett, hogy lehetővé teszi a Horvátország déli részébe irányuló és onnan induló közúti összeköttetést, önálló turisztikai attrakcióként is hatalmas figyelmet kap, akár a külföldi sajtóorgánumok részéről is, hozzájárul országunk turisztikai népszerűsítéséhez, s várhatóan tovább élénkíti majd a turisztikai keresletet a déli régióban – jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

„A híd minden bizonnyal új turisztikai attrakció lesz majd mind az alatta áthaladó kisebb-nagyobb hajók, illetve az utazók és turisták számára, akik a környező kilátópontokról és utakról gyönyörködhetnek a hídra nyíló csodálatos panorámában. Az, hogy a hidat milyen mértékben tudják majd a különleges ajánlatok, túrák, ajándéktárgyak és egyéb termékek által népszerűsíteni, leginkább a desztinációktól és az adott régióban működő vállalkozásoktól és szolgáltatóktól függ, míg a Horvát Idegenforgalmi Közösség, ahogyan azt eddig is tette, bizonyosan továbbra is használni fogja a hidat a promóciós és tájékoztató kampányok részeként” – jelentette ki Staničić kedden a Pelješac híd megnyitása előtt.

Az igazgató elmondta továbbá, hogy még korai lenne arról beszélni, hogy a híd milyen közvetlen és konkrét hatással lesz a távoli déli desztinációk turisztikai számára, de úgy véli, hogy a híd bizonyosan csökkenti fogja majd a déli országrész és annak turizmusa függőségét a légi közlekedéstől.

“Habár Dubrovnik-Neretva megye legfontosabb turisztikai piacai közé Nagy-Britannia és az USA tartozik, nagy számban érkeznek turisták Németországból, Lengyelországból, Franciaországból és Szlovéniából, illetve belföldről is, tehát nagyobb kereslet és több vendég is várható ezekről a piacokról. Mindez jól illeszkedik Horvátország, mint nagyon jól pozicionált és elismert, magas színvonalú autós úti cél imázsába, melyhez a Pelješac híd is hozzájárul” – mondta Staničić.

A turizmus kapcsán a turisztikai szakember kiemelte, hogy Dubrovnik és az egész Pelješac-félsziget jobb közúti megközelíthetősége mellett a hídnak köszönhetően sokkal kényelmesebb és kellemesebb lesz az ország adott részére történő utazás.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a híd összetett és egyedi kialakításával megváltoztatta a Mali Stoni-öböl látképét, amit minden bizonnyal a külföldi piacokra szánt vonzó és minőségi promóciós anyagok és tartalmak elkészítésében is a hasznosítani tudunk.” – mondta végezetül Staničić.

A július 26-i ünnepélyes megnyitó egyik leglátványosabb eleme egyébként a horvát Rimac Nevera elektromos autó áthaladása volt a hídon.

Az év eddigi szakaszában 838 ezer turistát és mintegy 3,6 millió vendégéjszakát számláló Dubrovnik-Neretva megye turistaforgalmi mutatói 141, illetve 108 százalékkal haladják meg a 2021-es év azonos időszakát, míg a 2019-es rekordév eredményeit tekintve a turisták száma 70 százalékon a vendégéjszakák száma pedig mintegy 81 százalékon áll.

Júliusban eddig a közel 305 ezer turista több mint 1,5 millió vendégéjszakát realizált a megyében, ami 48 és 41 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest, míg 2019 júliusához képest 87 százalékon áll a turisták, illetve 92 százalékon a vendégéjszakák száma. A Horvát Idegenforgalmi Közösség várakozásai szerint a hasonlóan kedvező tendenciák a nyár, illetve egészen az év végéig folytatódnak.

Tovább az eredeti cikkre: Több mint egy híd: turisztikai attrakció is a pelješaci új átkelő

Vélemény, hozzászólás?