Dunai hajózás: megújult több kikötő

Dunai hajózás: megújult több kikötő olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Csaknem 1 milliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart…

A teljes cikk itt olvasható:
Dunai hajózás: megújult több kikötő

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Csaknem 1 milliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként, a támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg. A projekt keretében az érintett települések kikötőiben megtörtént új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése. Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgálóegység jött létre.

Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését. A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamit új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére – írják a közleményben. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Dunai hajózás: megújult több kikötő

Vélemény, hozzászólás?