Dobray Sarolta: Üvegfal – zenés szövegszínház

Dobray Sarolta: Üvegfal – zenés szövegszínház olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában május 3., kedd, 19:30 – Gólem…

A teljes cikk itt olvasható:
Dobray Sarolta: Üvegfal – zenés szövegszínház

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában
  • május 3., kedd, 19:30 – Gólem Színház

Dobray Sarolta Üvegfal című regényét Gryllus Dorka olvassa fel ezen a zenés szövegszínházi esten. Az est különlegessége, hogy zenéjét Simon Kornél szerezte és adja elő. Bemutató május 3-án, a Gólem Színházban. A regény és az előadás alapjául szolgáló nagy sikerű sorozatot több százezer olvasó követte a nyomtatott Nők Lapja hasábjain kilenc hónapon át, 2020 áprilisától az év végéig.

Az Üvegfal Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt. Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá,  hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben.  Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője.  Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon?!

„Megőrültél, mondd, te nő?! Hogy engedheted, te, aki okos, szép, erős vagy? Ez a férfi kiszívja a véredet, az agyadat, a lelkedet, tudod-e még, ki vagy egyáltalán, és ki voltál? Menekülj!” Mondják ezt folyton a kívülről beszélők, akik látnak. De a nő belül van, és belülről minden más. És marad. Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Védekezik. Bánt. És a férfi? Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Birtokolni akar. De ki a vádlott, és ki a vádló? Ki a bántott, és ki a bántó? Ki hazudik és ki nem? – részlet Dobray Sarolta Üvegfal című regényéből.

Játsszák:

Gryllus Dorka és Simon Kornél

Közreműködők:

Zene: Simon KornélLátvány:  Ignjatovic Kristina

Rendező: Soós Attila

Bemutató: 2022. május 3. – Gólem Színház

Játékidő: kb. 120 perc.

További előadások:

május 5., 6. – Gólem Színház

május 20., 24. – Lóvasút

Ruha: Nanushka

Médiapartner: Nők lapja

Támogató: Avon

Jegyek ITT érhetők el. 

Tovább az eredeti cikkre: Dobray Sarolta: Üvegfal – zenés szövegszínház

Vélemény, hozzászólás?