Dobray Sarolta: Üvegfal – Élő online felolvasóest

Dobray Sarolta: Üvegfal – Élő online felolvasóest olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal „Én akkor is szeretlek! – mondta…

A teljes cikk itt olvasható:
Dobray Sarolta: Üvegfal – Élő online felolvasóest

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal

„Én akkor is szeretlek! – mondta Péter és még szorosabbra fonta a karjait Léna körül” – Dobray Sarolta Üvegfal című regénye különleges megközelítéssel dolgozza fel egy bántalmazó kapcsolat történetét, amelyet Gryllus Dorka és Simon Kornél egy zenés szövegszínházi produkció során elevenítenek meg szeptember és október folyamán a Gólem Központ és a Lóvasút színpadán. 2022. szeptember 12-én 19 órától az AVON Magyarország Facebook csatornáján ebbe a különleges műbe nyerhetünk betekintést egy online felolvasás során.  A nyilvános és mindenki számára ingyenesen elérhető esemény során Gryllus Dorka és Simon Kornél szemezgetnek a darabból élőben. 

Az AVON Facebook csatornája, így az élő felolvasás a következő linkre kattintva érhető el: https://www.facebook.com/AvonMagyarorszag

Jegyek az Üvegfal című darabra a következő linkeken vásárolhatók: 

A darabról

A történet Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt. Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője. Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon?

Amikor egy bántalmazó kapcsolatra gondolunk, sokunknak a fizikai és szexuális erőszak jut eszünkbe, holott a verbális bántalmazás sok ezer nőt érint hazánkban is nap, mint nap. Az Üvegfal egy formabontó regény, amely egy bántalmazó kapcsolatot dolgoz fel, a lelki erőszak aspektusait mutatja be egy igazán különleges megközelítésből. „Azt vettem észre, hogy rengeteg ilyen történet van körülöttem, azonban nagyon ritka az, hogy nem csak a bántalmazott szempontjából van bemutatva a sztori. Emiatt szerettem volna a másik oldalról is megmutatni egy ilyen kapcsolatot, ezért született meg úgy a könyv, hogy két szempontból látjuk ugyanazokat a történéseket, jeleneteket” – meséli motivációit az Üvegfal szerzője, Dobray Sarolta.

A műből Soós Attila rendezésében, Gryllus Dorka és Simon Kornél szereplésével formabontó előadás is készült, amely támogatójaként jelenik meg az AVON, világhírű szépségmárka. Az AVON a kapcsolati erőszak elleni küzdelem élharcosaként évek óta igyekszik felhívni emberek millióinak figyelmét a kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára. Elhivatottan küzd azért, hogy a fizikai-, szexuális- vagy szóbeli bántalmazást elszenvedőket támogassa és a lehető legtöbb emberhez eljuttathassa az üzenetet, hogy egy kapcsolatban a bántalmazás semmilyen formája nem elfogadható, és, hogy van segítség a bántalmazottak számára. A szintén Üvegfal címet viselő zenés szövegszínházi produkció szeptember és október folyamán tekinthető meg a Gólem Központban és a Lóvasúton.

Tovább az eredeti cikkre: Dobray Sarolta: Üvegfal – Élő online felolvasóest

Vélemény, hozzászólás?