Dobó Ágit 97 éves nagymamája inspirálja

Dobó Ágit 97 éves nagymamája inspirálja olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nagymamája példája áll Dobó Ági előtt, aki úgy döntött, ételnaplót vezet,…

A teljes cikk itt olvasható:
Dobó Ágit 97 éves nagymamája inspirálja

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Nagymamája példája áll Dobó Ági előtt, aki úgy döntött, ételnaplót vezet, hogy azok a receptek, amelyeket otthon a családjának elkészít, és amelyekkel sikert arat, megmaradjanak. Ági elárulta, gyakran inspirálódik a 97 éves nagyi által lejegyzett ételekből, amelyeknek jó része már több, mint fél évszázados, mégis hatalmas sikert arat az új generációnál is. Ági néhány sosem látott képpel betekintést engedett abba a folyamatba, ahogyan szakácskönyvét fotózták, segítségére volt húga és édesanyja – az elfogyasztásban pedig természetesen az egész család és a barátok is szívesen részt vettek. 

Az Életem, ételem című receptkönyvét dedikálja majd a Konyhakiállításon Dobó Ági, aki elárulta, miért engedett betekintést családjába és miért különleges számára ez a kötet.

– Amíg a fotókat készítettük, amelyekkel a könyvet illusztráltuk, együtt volt a családom. Anyukámmal, és a húgommal főztünk napokon keresztül, az elkészült ételeket pedig lelkesen fogyasztották el a többiek a fotózás és a nap végén. Nagyon jó kis időszak volt, mert így azon túl, hogy dolgoztunk, sok időt töltöttünk együtt – mesélte Ági. – Nálunk a családban egyébként is fontos hagyomány a főzés.

A nagymamáim, és az anyukám is receptnaplót vezet, amelybe lejegyezték a kedvenc ételeiket, azokat, amelyeket az egész család szívesen fogyasztott, vagy amelyek valamiért emlékezetesek voltak számukra. Ez számomra hatalmas inspiráció volt. Én is a nyomdokaikba szeretnék lépni, ezért magam is belekezdtem.  A főzés, a sütés, a közös étkezések, az ízek és az illatok sokkal, de sokkal többet jelentenek a szükséges jónál. Bennük rejtőzik a gondoskodás azon ereje, ami képes összehozni, és egyben tartani barátságokat, ismerősöket, családokat.

Ági hétvégén a Konyhakiállításon is ott lesz a könyvével és várja mindazokat, akik személyesen is szeretnének vele találkozni.

– Nekem mindig is nagy kedvencem volt a Konyhakiállítás, amikor saját otthonról álmodoztunk, majd amikor építkeztünk is imádtam, megannyi mesés inspirációra találtam – álomszép bútorokra, szuper gépekre, jobbnál jobb ötletekre, de emlékszem, hogy mennyire vártam azt első nagyszínpados főzésemet is – mesélte Ági, aki hétvégén immár nem előadóként, hanem az első könyvével, kiállítóként tér vissza a Konyhakiállításra a Budapest Sportarénába.

Fotókredit: Bognár Bogi – Ételem, Életem receptkönyv fotózás 

Tovább az eredeti cikkre: Dobó Ágit 97 éves nagymamája inspirálja

Vélemény, hozzászólás?