A DoDo melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek  

A DoDo melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek   olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A DoDo futárjai gyorséttermi ügyfeleikkel együttműködésben segítik a háborús helyzet elől…

A teljes cikk itt olvasható:
A DoDo melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek  

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A DoDo futárjai gyorséttermi ügyfeleikkel együttműködésben segítik a háborús helyzet elől menekülőket. Az okoslogisztikai megoldásokat kínáló startup gyorsétteremláncokkal összefogásban szállít friss készételeket az Ukrajnából Budapestre érkezők és az átutazók számára.  

Az adatvezérelt házhoz szállítási feladatokat végző DoDo a hét minden napján friss melegételt szállít azok számára, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, és vonattal érkeztek Budapestre, illetve innen továbbutaznak. A DoDo futárjai korábban a Nyugati pályaudvarra szállították a melegétel csomagokat, mivel a számos család és kisgyermekes anyuka érkezett ide, akik így melegételhez juthattak. Március 21-én a BOK Sportcsarnokban nyílt meg egy tranzitváró a menekültek számára, így azóta a DoDo oda kézbesíti a friss készételeket a rászorulók számára. 

„A Nyugati pályaudvar, illetve a nemrég megnyílt tranzitváró a legforgalmasabb budapesti csomópont az ukrajnai menekültek számára: számos fiatal, nő és kisgyermek érkezik nap mint nap a háború sújtotta országból. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy melegételhez jussanak. Futárjaink minden nap számos ételcsomagot szállítanak a rászorulók számára a vonatállomásra” – mondta el Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője. 

A kézbesítési szolgáltatásokat nyújtó cseh startup 2020-ban kezdte meg működését Budapesten. Saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia alapú rendszere révén a városi logisztikai feladatokra specializáltan végez házhoz szállítási feladatokat, a többi között népszerű gyorséttermek rendeléseit kézbesíti a vásárlók számára. 

Tovább az eredeti cikkre: A DoDo melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek  

Vili Robotol