Díjazták a hazai tőkepiac legjobbjait

Díjazták a hazai tőkepiac legjobbjait olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a tőkepiac kiemelkedő teljesítményeit díjazó…

A teljes cikk itt olvasható:
Díjazták a hazai tőkepiac legjobbjait

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a tőkepiac kiemelkedő teljesítményeit díjazó gáláját, a BÉT Legeket. A több mint két évtizedes múlttal rendelkező eseményre a BÉT új székházában került sor. A BÉT Legek megrendezésével, illetve a díjak odaítélésével a BÉT célja a hazai tőkepiaci szereplők további ösztönzése, ezzel közvetett módon a teljes tőkepiac fejlődésének elősegítése.

A hazai pénz- és tőkepiac meghatározó szereplőit felvonultató, zártkörű szakmai esemény a tavalyi, hibrid formátum után ismét személyes jelenléttel került megrendezésre, ezúttal a Budapesti Értéktőzsde új székházában. A díjátadó gála dr. Patai Mihálynak, a BÉT elnökének, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének nyitóbeszédével vette kezdetét, majd dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket. A Pénzügyminisztériumot Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár, míg az Innovációs és Technológiai Minisztériumot dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár képviselte az eseményen.

A BÉT összesen 26 kategóriában díjazta a jelölteket. A győztesek mezőnye a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye nyomán alakult ki, míg az év online hazairészvény-kereskedési platformja ezúttal is a felhasználók online leadott szavazatai alapján került kiválasztásra.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó elismerést, az év befektetési szolgáltatója díjat az Equilor Befektetési Zrt kapta. A tavalyi évhez képest 5 új kategóriában hirdetett nyertest a BÉT. A Növekedési Kötvényprogram főforgalmazója a Magyar Bankholding Zrt. lett, míg Az év alaptőke-emelése befektetési szolgáltató díjat az OTP Bank Nyrt., a Hosszú távú árfolyam emelkedést elérő vállalatnak járó elismerést pedig a 4iG Nyrt. vihette haza. További két újonnan bevezetett kategória a BÉT középvállalati piaca, a BÉT Xtend teljesítményeit hivatott díjazni – Az év feltörekvő vállalata a BÉT Xtend piacon címet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. nyerte el, a BÉT Xtend különdíjjal pedig a platform történetének első szintlépését produkáló Megakrán Nyrt. gazdagodott.

Visszatért továbbá számos, a korábbi évekből már jól ismert, jelentős presztízzsel bíró elismerés. A Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj esetében első alkalommal alakult ki holtverseny – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., a PannErgy Nyrt., valamint a Magyar Telekom Nyrt. osztozott a díjon.

Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója kategóriában az OTP Bank Nyrt. győzedelmeskedett, míg másodikként a MOL Nyrt., harmadikként pedig a Richter Gedeon Nyrt. ért célba. Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cégei is elismerésben részesültek, a dobogó felső fokára a WOOD & Company állhatott fel, második helyezettként a Concorde Értékpapír Zrt.-t díjazták, a harmadik helyért járó díjat pedig az Erste Befektetési Zrt. vehette át. Az év alaptőke-emelése kategóriában duplázott az AutoWallis Nyrt., a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is az autóipari társaság vihette haza a BÉT Legek díjat. A kibocsátói transzparencia díj szintén évről-évre fokozott érdeklődésre tart számot – a szakmai zsűri véleménye alapján ezúttal az OTP Bank Nyrt. szolgált rá az elismerésre.

Az év hazairészvény-kereskedési platformja kategória nyertesére idén is online szavazás keretében szavazhatott a közönség. A legtöbb voksot elnyert online kereskedési rendszer a tavalyi évhez hasonlóan ismét a KBC Securities WebBroker/MobilBroker platformja lett.

A BÉT Legek díjakról és rendezvényről

A Budapesti Értéktőzsde több mint húsz éve, minden évben megrendezi a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket. A díjak odaítéléséről a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri dönt. A legtöbb kategóriában kvantitatív módszertan (például forgalmi adatok) alapján lesz eredmény és kerülnek díjazásra a legjobbak. Az év hazairészvény-kereskedési platformja kategóriánál a beérkezett pályázatok, valamint a felhasználók értékelése alapján állapítják meg a győztest.

A Díjazták a hazai tőkepiac legjobbjait bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Díjazták a hazai tőkepiac legjobbjait

Vélemény, hozzászólás?