Dél-Lengyelországban hódított a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja

Dél-Lengyelországban hódított a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Zsúfolt napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. háta mögött, ugyanis…

A teljes cikk itt olvasható:
Dél-Lengyelországban hódított a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Zsúfolt napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. háta mögött, ugyanis egymás után két lengyel városban is nagy sikerrel népszerűsítették Nyíregyháza turisztikai attrakcióit.

Először a „fény városának” is nevezett Gorlicébe kapott meghívást az iroda, amely a világörökségi helyszínei mellett arról is ismert, hogy a világon itt gyulladt fel először a petróleumlámpa fénye. A Gorlicei Városnapokra érkező kígyózó tömegből sok embert megállított a Nyíregyházi Állatpark oroszlán figurája és nagy érdeklődés mutatkozott a fürdőkomplexumunk iránt. Bár a két város között évek óta partneri kapcsolat van, most először került sor arra, hogy a Nyíregyháza megjelenjen ott attrakcióival.

“Míg Gorlicében kevésbé, Rzeszówban annál inkább ismerősen csengett Nyíregyháza neve, bár városunk nevének kiejtésén még van mit csiszolni. A lengyel Alkotmány napján – május 3-án – hagyományosan megrendezett Paniaga Fesztiválon egy, a Nyíregyháza színeit viselő standon lengyel nyelvű prospektusokkal és eredetvédett pálinkákkal fogadták a turisztikai iroda munkatársai az érdeklődőket. Sokan jártak már városunkban, ami azért is vonzó számukra, mivel az elérhető közelség akár egy hosszú hétvégi kirándulásra is lehetőséget nyújt.” – hangzott az összegzés.

A testvérvárosi kapcsolatok keretében egyeztetésre került sor Konrad Fijołek, Rzeszów polgármestere és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere között. A standot megtisztelte látogatásával Zbigniew Ungeheuer, tiszteletbeli magyar konzul is.

„Nagyon örültünk annak, hogy a lengyel városokban – a pandémia miatti több év kihagyása után – végre személyesen is megjelenhettünk. A kitelepülések mellett a háttértárgyalások eredményeként ismét megjelenhetünk a rzeszówi autóbuszokon a várost népszerűsítő videóinkkal. A lengyel vendégszeretet viszonzásaként legközelebb Nyíregyházán találkozhatunk Rzeszów város turisztikai képviselőivel a Nyíregyháza újratelepítésének 269. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő Városnapi programsorozaton.” – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tovább az eredeti cikkre: Dél-Lengyelországban hódított a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja

Vélemény, hozzászólás?