DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL a MASTERGOOD támogatásával

DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL a MASTERGOOD támogatásával olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen…

A teljes cikk itt olvasható:
DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL a MASTERGOOD támogatásával

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen zöld szívében, a Nagyerdei Parkban, ez alkalommal június 16-18. között a MASTERGOOD támogatásával.  A fesztivál a nívós vidéki gasztronómiát hivatott bemutatni, ahol az éttermek és bisztrók mellett cukrászatokat, kisüzemi sörfőzdéket, kávépörkölőket és pékséget is találni. Ezen a hétvégén Soprontól Karcagon át, Budapesten és Encsen keresztül egészen Debrecenig kalandozhat a látogató a gasztro-térképén. idén a „Nyári emlékeink” ihlette menük nyűgözhetik le a közönséget, a fogások nosztalgikus érzéseket idéznek majd fel, miközben új gasztro-emlékeket alkotnak az éttermek újragondolt nyári receptjeinek köszönhetően.  A balatoni lángos összetéveszthetetlen illata, a nagyi titkos receptjei vagy egy spontán baráti sütögetés a nyári csillagos égbolt alatt… csak néhány példa azokból a nyári élményekből, melyek a legkülönbözőbb falatokban köszönnek vissza.

A fesztivál szakmai iránymutatásáért idén is Thür Ádám, a MICHELIN Guide-ba bekerült debreceni IKON Étterem séfje felel, aki mellett Jókuti ’Világevő’ András gasztroblogger kalauzolja a közönséget a pazar étel- és italkínálatok, színpadi show-k között egész hétvégén. András a világkörüli fogások mellett, természetesen a hazai gasztrovilágért is rajong, és előszeretettel mutatja be őket ország-világnak. Így lesz ez a Debrecziner Gourmet Fesztiválon is.

Nyári emlékeket megidéző menüivel érkeznek a gasztropalettára A Leves + Borsod Burger (Miskolc), az Anyukám Mondta (Encs), a Babka (Budapest), a Sajt és Kencea Grillakadémia, a Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök), az IKON Étterem, a Jardin Cukrászda, a Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs), a Ladányi Cukrászda, a Macaron Bites, a Malom Udvar (Bér), a Mirage (Hajdúszoboszló), a Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem (Karcag), a Next Bistro, a NPK BEEF (Pécsvárad), a Panificio Il Basilico, a Rednekk BBQ, a RUTIN Gasztrolubickoló (Budaörs), a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Szomszéd Bisztro, a Wellington Coffee and Pie és a Wok to Box.

Italkínálatban prémium alapanyagokkal működnek a kioszkok, a legjobb minőségű borok, gin különlegességek és pálinkák szortimentjéből választhat a látogató. Egészen extrém, mégis elegáns és könnyed koktélokat készít a steam punk külsővel rendelkező Koktél Színház. Buborék Pontban a legélénkebb pezsgők is előtérbe kerülnek. A fesztivál vendége többek között a Bestillo (Boldogkőváralja), a Bortárság, a Boutiq’ Bar, a Divino Debrecen és a Hübris Sörfőzde (Székesfehérvár), a Nagyerdei Pálinkaműhely, továbbá a VisitDebrecen elhozza a „Debrecen város bora” címet szerzett válogatását. A speciality kávézás hazai úttörője, a One Eleven Sopronból hozza a koffein boost-ot, melyet az AVE Ásványvíz hűsítő tisztasága kísér.

A programkínálat egyik legizgalmasabb dobása idén a szabadtéri báránysütésAz erdélyi, Madarasi Hargita hegység lábánál található vidéki legelőről származó két berke bárány lassú tűzön, assado kereszten készül, amit a közönség meg is kóstolhat a sütés végén.

A „Kapjuk szét a marhát” nevet viselő programhoz az NPK Beef pécsváradi farmjáról Charolais marhagerinc érkezik a színpadra, melyet Kövesdi Frigyes séf részeire bont, és később ezek a részek a közönség konyháiba kerülhetnek.

A Miele látványkonyhájában a legmodernebb és legokosabb technológiáival főznek olyan hazai, legendás séfek, mint Bíró Lajos, Kiss Sándor, Nemesvölgyi Attila, Pataky PéterThür Ádám, a fesztivál szakmai támogatója vagy Molnár Attila kávéguru, akik élő műsorokban, beszélgetésekben mutatkoznak be. Idén sem maradhat ki a programkínálból a gasztro-irodalom: Mautner Zsófia CHILI & VANILIA blog szerzője elhozza szerelemprojektjét, felújítva Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kultikus, gasztro-kultúrtörténeti jelentőségű kötetének 150 receptjét,  melyből egyet el is készít a színpadon.

A budapesti Babka Étterem közel-keleti fogással jelentkezik a porondon, majd a grillmesterek kerekasztalbeszélgetésen osztják meg a nyáron oly népszerű grillezésekhez, kerti sütögetésekhez hasznos tanácsaikat.  A standok mellett a street food kiállítók látványsütésekkel bolondítják meg az erdőt, így mozdony smokerekben készülő grillételek fenséges füstje és fűszereinek illata lengi körbe a Békás-tó partját.

A szabadtéri kóstolót idén gasztro show-k, közönségkedvenc előadások és zenei produkciók színesítik. Pénteken már teljes kínálattal nyit a fesztivál, ahol a Nagyerdő természetközeli nyugodt, laza, függőágyakkal és babzsákkal kiegészített piknikes hangulata mellett igazi fesztiválélménnyel várják a látogatókat. Ezen a délutánon, estébe nyúlóan előbb gasztro stand up szórakoztatja a közönséget, majd az Orpheum Madams: Swing and Love nyári dallamokkal, emlékekkel érkezik a színpadra, akikhez korhű kosztümökben csatlakoznak a LESZ DANCE táncosai. Szombaton a Konyha zenekar produkciója lép színpadra,  akik a szív kamráiból hozzák fel a bort, és biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat változatos, modern popzenéjükhöz: rockos zúzást, táncos funkot vagy lélekmelengető folkot. A közönségkedvenc Blahaluisiana vasárnap 18:00 órakor lép színpadra fergeteges fesztiválhangulattal zárni a 7. Debrecziner Gourmet programjait.

A záró napon nyereményjátéksorsolásra kerül sor, melyen értékes ajándékok találnak gazdára a vendégek között: borválogatással, ajándékutalvánnyal és Miele háztartási eszközökkel térhetnek haza a szerencsés vendégek. A játékban történő részvétel feltétele az, hogy szavazzanak arra, ki vigye haza az év kiállítójának járó bronz szobrocskát, a „Debrecziner Vándordíjat”.  A tavalyi közönségdíjas, a Bérről érkező Malom Udvar idén is igazi különlegességgel, filippínó-magyar fúziós konyhaművészettel készül.  Érdemes egy próbát tenni azoknak, akik nyitottak az izgalmas párosításokra egy kis őrültséggel fűszerezve.

Két újítással találkozni a jegyárakban: azon családok számára, akik a kisebbeket is szeretnék bevonni a gasztronómiai felfedezésekbe, létrehoztuk az „Ínyencék” családi jegyet, valamint a gasztronómia iránt fogékony debreceni egyetemistának szól az „UniGourmet” kedvezményes jegy- és bérletkínálat. A normál jegytípusok 2023. június 8. éjfélig még „Lazy Bird” bevezető árakon érhetőek el!

12 éves kor alatt és 65 év felett vagy nyugdíjas igazolvánnyal ingyenesen látogatható a 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál. A jegyárak és feltételek kedvező kialakításának célja, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is az emberek számára.

Az elővételben vásárolt jegyek és bérletek mellé Debrecziner Gourmet kristálypohár társul, míg a helyszínen már csak vásárolni vagy bérelni tudnak a látogatók 1.500 forintos áron. A fesztiválon a borokat kizárólag ezekben a poharakban szervírozzák.

Nagyon fontos változás, hogy idén teljesen készpénzmentessé válik a fesztivál, így a standoknál elhelyezett, érintésmentes kártyás fizetésre alkalmas terminálokon keresztül lehet majd vásárolni. Ha pedig valaki fesztiválkártyát vált, feltöltőpontok állnak majd rendelkezésére. A rendszer bevezetésének legnagyobb előnye, hogy felgyorsítja majd a kiszolgálást, így ezáltal is gondtalanabb és szabadabb hangulatban telhetnek ezek a napok a közönség számára.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál idén merchandise termékekkel készül: len vászonból készült kötény – melynek zsebébe tökéletesen illeszkedik a fesztivál boros pohara-, válltáska és kenyeres zsák vásárolható az Info Pontban, természetesen a nyári emlékeket idéző színekkel és mintákkal. A fesztivál idén új életet adott a korábbi évekből felhalmozott molinóknak, a MORTON márka fiatal tervezője újrahasznosított designer kiegészítőkkel rukkol elő a Debrecziner Gourmet kínálatában.

Azok számára, akik kisebbekkel érkeznek, pénteken 15:00-20:00, szombaton és vasárnap 11:30 és 20:00 óra között a nyári, vurstli hangulatú Galiba Gyereksarokban biztosítunk lehetőséget a közös kikapcsolódásra szórakoztató játékokkal, VR „konyhatündér” játékkal, könyvekkel, de a mini gourmet-k kedvüket lelhetik a Természettár tengerparti foglalkozásain is. A gazdikat és jólnevelt négylábú barátaikat eb- és emberszemek számára is gyönyörködhető kutyus-frissítő pont várja jutalomfalatokkal a Nagyerdő egy árnyas területén.

Az Apolló mozi által válogatott nyári mementók kerülnek vetítésre a fesztivál szabadtéri kertmozijában mindennap 21 órától. A kertmozi már eleve a nyarak kuriózumát, a könnyed, nyáresti filmezéseket idézik. Ezt a hangulatot fűszerezi, hogy a Debrecziner Gourmet Fesztivál alatt az erdő ölelésében, babzsákokból nézhetik  a vendégek többek között a Mamma Mia!A Séf vagy a kultikus Üvegtigris és Hyppolit, a lakáj című filmeket.

Az esti kóstolók és borozások zenei aláfestését, a kulináris fogásokhoz felépített zenei repertoárral hazai lemezlovasok – DJ. Németi, DJ. Tokai, Anthon és Jay Kid – biztosítják. Az esti szabadtéri hangulatot az ezernyi apró fény és lámpák teszik varázslatossá az erdőben.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről és jegyinformációról weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetnek az érdeklődők.

PROGRAMOK

Június 16. (péntek)

15:00 KAPUNYITÁS

15:00-19:00 Látványgrillezés és ízemlékekre hangolódás, nyáridéző Gyereksarok és nyárindító gasztro-DJ set

19:00-20:00 Gasztro Stand up: Főszerepben az ételek és a humor

20:00-21:00 Orpheum Madams: Love & Swing

21:00-23:00 Üvegtigris – avagy a leghíresebb magyar food truck I Gourmet kertmozi by Apolló mozi

23:00-00:30 Hyppolit, a lakáj – egy régi klasszikus I Gourmet kertmozi by Apolló mozi

21:30-1:00 Emlékeink dallamai retro buli DJ. Németi és DJ. Tokai zenéivel

1:00 KAPUZÁRÁS

Június 17. (szombat)

11:30 KAPUNYITÁS

13:00-14:00 A speciality coffee-k és a jegeskávék titkai: mesél Molnár Attila, a soproni One Eleven kávéguruja

14:00-15:00 Közel-keleti ízek Nemesvölgyi Attila, a budapesti Babka Étterem séfjének konyhájából

15:00-16:00 Nitrogén és nyár: IKONikus hűsítő meglepetés Thür Ádámtól

16:00-17:00 Pataky Péter a fedélzeten: különleges fogások a Horgonyzó Kisvendéglő kreatív séfjétől

17:00-17:45 Grillmesterek praktikái kerekasztalbeszélgetés

18:00-19:00 Kapjuk szét a marhát! Az NPK Beef marhajó bontása

20:00-21:00 A Koktél Színház bemutatja: Alkohol tilalom

21:00-22:30 Mamma mia! – avagy a legemlékezetesebb görög nyár I Gourmet kertmozi by Apolló mozi

21:00-22:15 Konyha zenekar

22:00-1:00 A séf – nyári, családi food truck turné I Gourmet kertmozi by Apolló mozi

22:00-1:00 DJ. Németi, Anthon

1:00 KAPUZÁRÁS – Afterparty: Egoistban Bar Club

Június 18. (vasárnap)

11:30 KAPUNYITÁS

12:00-13:00 Olasz pékáruk a Panificio Il basilico jóvoltából

13:00-14:00 Miniséfek akadémiája

14:00-15:00 A nagy konyhateszt: Kis Sándor séf és a Miele okoskonyha

15:00-16:00 Mautner Zsófi és az Erdélyi lakoma

16:00-16:45 Legenda a színpadon: Bíró Lajos főzőshow

17:00-18:00 Debrecziner Vándordíj és nyereményjátéksorsolás

18:00-19:00 Blahalouisiana

19:00-21:00 DJ. Németi, Jay Kid

21:00 KAPUZÁRÁS

Tovább az eredeti cikkre: DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL a MASTERGOOD támogatásával

Vélemény, hozzászólás?