Daniel Verstappen zongoraművész a Várkert Bazárban

Daniel Verstappen zongoraművész a Várkert Bazárban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerző lép fel szeptember 10-én a…

A teljes cikk itt olvasható:
Daniel Verstappen zongoraművész a Várkert Bazárban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerző lép fel szeptember 10-én a Várkert Bazárban. Daniel Verstappen a magyar-belga diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából látogat Budapestre a Reconnection című európai turnéjának keretében. Különleges műsora egyben a művészet segítségével épülő híd is a különböző kultúrák között: két hazai kiválóságunk, Pejtsik Panna énekesnő és a StationVoice énekegyüttes is fellép a látványos showelemekkel kiegészített koncerten.

Daniel Verstappen a klasszikus zongorista hagyományokon átlépve alkotta meg egyedi zenei stílusát, amelyben a zongorát elektronikával, énekhanggal és zenei kísérettel ötvözi. Világszerte olyan népszerű művészekkel lép fel, mint Andrea Bocelli, Anastacia, John Miles, Gloria Estefan, Zuchero, a Simple Minds, Chaka Khan vagy Joe Jackson. Koncertje egyúttal a kultúrákat összekötő hidat is jelképezi, hiszen a belga zongoraművész mellett a magyar zenei élet képviselői, Pejtsik Panna énekesnő és a StationVoice énekegyüttes is fellépnek.

Pejtsik Panna a huszonéves zenészgeneráció egyik legsokoldalúbb személyisége: a legnagyobb hollywoodi filmes produkciók felvételeihez biztosít kórust, énekelt a Wembley Arénában és Magyarország legnagyobb koncerttermeiben is a legkülönfélébb műfajokban. Az énekesnőt 2021-ben ismerte meg a szélesebb közönség énekes-dalszerzőként, amikor A DAL műsorában bemutatkozott “Fehér Elefánt” című dalával, mely üdeségével és könnyedségével ezrek szívébe lopta be magát.

A VoiceStation projektkórus Pejtsik Panna művészeti vezetésével alakult 2014-ben. A rugalmas formáció minden műfajban otthonosan mozog: számos hazai és nemzetközi film és videojáték zenéjének stúdiófelvételein énekeltek (pl. Marvel – Loki, Elden Ring, Call of Duty, The Elder Scrolls), olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint José Cura, Andrea Bocelli, Lisa Gerrard, Karl Jenkins vagy Leona Lewis. Rendszeres közreműködői a hazai könnyűzenei koncerteknek, videoklipeknek és televíziós műsoroknak és állandó kórusaként a HAVASI Symphonic Shownak.

https://www.facebook.com/varkertbazar/videos/1495266220905384

Tovább az eredeti cikkre: Daniel Verstappen zongoraművész a Várkert Bazárban

Vélemény, hozzászólás?