Csökkenni fog a TV előfizetések száma a régióban

Csökkenni fog a TV előfizetések száma a régióban olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ha nem is látványos mértékben, de folyamatosan csökken majd a következő…

A teljes cikk itt olvasható:
Csökkenni fog a TV előfizetések száma a régióban

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Ha nem is látványos mértékben, de folyamatosan csökken majd a következő években a TV előfizetések száma Kelet-Európában – derül ki a Digital TV Research előrejelzéséből. A háború a tévés piacot is érinti, idén Ukrajnában több mint 2,6 millióval eshet vissza az előfizetők száma, Oroszországban pedig hosszabb távon a szankciók okozta gazdasági nehézségek miatt csökken majd a tévészolgáltatásért fizetők száma.

A kutatócég előrejelzése szerint a vizsgált 22 kelet-európai országban a 2018-as 82 millióról 2027-re 74 millió esik vissza a TV előfizetések száma. Az idei év kiugróan nagy csökkenést hozhat, négymillió háztartás mondhatja fel előfizetését, amiben meghatározó szerepet játszik az orosz-ukrán háború is.

Az elemzés szerint az analóg kábelszolgáltatások megszűnése miatt is morzsolódnak le felhasználók, ugyanakkor a digitális TV előfizetést választók száma nőni fog, 2021 és 2027 között 9 millióval.

A térség legnagyobb piaca Oroszország, ugyanakkor a háború és a szankciók nyomában járó gazdasági visszaesés miatt ott várhatóan ötmillióval csökken az előfizetők száma a vizsgált időszakban.

Az elemzés szerint Magyarországon a múlt évben közel 3,7 millió TV előfizetés volt, 2027-re viszont ez a szám 3,4 millióra eshet vissza.

A Digital TV Research elemzése arra nem tért ki, hogy a streaming szolgáltatások térhódítása milyen hatással lehet a régiós televíziós piacára. A Netflix már évek óta jelen van a térség számos piacán, az HBO Go-t váltó HBO Max is elérhető, illetve a nyáron érkezik a Disney+ is több országba a régióban, köztük Magyarországra is.

A Csökkenni fog a TV előfizetések száma a régióban bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Csökkenni fog a TV előfizetések száma a régióban

Vélemény, hozzászólás?