Csodás látnivalók Made in Hungary 6.

Csodás látnivalók Made in Hungary 6. olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ha már végre útra kelhetünk a pandémia okozta másfél éves bezártság…

A teljes cikk itt olvasható:
Csodás látnivalók Made in Hungary 6.

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ha már végre útra kelhetünk a pandémia okozta másfél éves bezártság után, érdemes először szétnézni a saját házunk táján, hiszen Magyarország is ezernyi csodával várja az utazókat. Ehhez kínálunk egy csokorra való látnivalót, a teljesség igénye nélkül bemutatva egy-egy régió, város érdekességeit, fontos látnivalóit. Útra fel!

A Velencei-tó másik arca

A Velencei-tóhoz látogató dúskálhat a programkínálatban. Hódolhat a vízi sportoknak, de kirándulhat a környező vidéken is. Az időutazók egy szempillantás alatt eljutnak az Egri csillagok csatáihoz, hiszen az agárdi gyógyfürdő közelében rábukkanhatnak az egri vár kicsinyített mására. Az 500 négyzetméteres rönkvár Gárdonyi Géza szülőháza és a Velencei-tavi Galéria melletti területen található. A rönkvárban van föld alatti labirintus, egy 9 méter magas torony és Dobó bástyája is. Mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek ismeretszerző programot kínál az agárdi madártani kutatóház, ahol egy toronyból rálátás nyílik a Velencei-tó madárvilágára.

A közeli arborétum szomszédságában található hazánk legújabb Nemzeti Emlékhelye. A Katonai Emlékpark rengeteg látnivalót, izgalmas kalandokat tartogat a látogatói számára. Tanösvényszerűen járhatják végig a lövészárkokat, kiállítások és emlékművek hozzák testközelbe a történelem hőseit. A Pákozdi Csata Múzeumban újra élhetőek a terepasztalon a II. pákozdi csata eseményei, megismerkedhetünk a korabeli fegyverekkel, zászlókkal és ruhákkal.

Veszprém barokk ékessége

Veszprém egyetlen sétálóutcája a várnegyed templomokkal, palotákkal és múzeumokkal teletűzdelt utcája. Hihetetlenül impozáns a felújított belváros, így remek sétát lehet tenni a műemlék épületek, a Pósa-ház és a Városháza között. Ez Magyarország legépebben fennmaradt barokk utcája. Az Óváros térről nyílik a 48 méter magas Tűztorony, amely akár a soproni, védelmi célokat szolgált. Tetejéről egész Veszprémet szemmel lehetett tartani, megéri felmászni, mert csodálatos kilátás nyílik a várnegyedre és belvárosra.

Fotó: veszpreminfo.hu

Veszprémet a Királynék városának is nevezik, köszönhetően annak, hogy I. István feleségének, Gizellának a kedvenc tartózkodási helye volt a város. Később évszázadokon át a veszprémi püspökök koronázták meg a magyar királynékat, és viselték a királyné kancellárjának címét. A gyönyörű sétálóutcáról elérjük a Szent Mihály-főszékesegyházat, évszázadokon keresztül itt koronázták meg a magyar királynékat. Mai formáját 1910-re érte el. A Szentháromság tér északi oldalán elhelyezkedő neoromán stílusú épület két tornya a város számos pontjáról látható.

Dunay Csilla

Tovább az eredeti cikkre: Csodás látnivalók Made in Hungary 6.

Vélemény, hozzászólás?