Közel 1 millió utas fordult meg áprilisban a ferihegyi repülőtéren

Közel 1 millió utas fordult meg áprilisban a ferihegyi repülőtéren olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A járvány kitörése óta eltelt 25 hónap legnagyobb utasforgalmát érte el…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel 1 millió utas fordult meg áprilisban a ferihegyi repülőtéren

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A járvány kitörése óta eltelt 25 hónap legnagyobb utasforgalmát érte el a Budapest Airport áprilisban, amikor 997 454 utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren – közölte a társaság.

A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva az április 1400 százalékos növekedést hozott a budapesti repülőtér utasforgalmában. A húsvéti hosszú hétvégén 6 százalékkal többen utaztak, mint a többi áprilisi napon – jelezték. A Budapest Airport légiáru-forgalma áprilisban a nemzetközi trenddel ellentétben 3,3 százalékkal nőtt, a BUD Cargo City összesen 17 245 tonna árut kezelt. Megjegyezték, hogy a világ légiáru-forgalma a távol-keleti lezárások és járattörlések miatt 8 százalékkal csökkent az év negyedik hónapjában.

A Budapest Airport kitért arra, hogy áprilisban újraindultak a járatok Rigába, Tel-Avivba és Varsóba, és a nyári menetrendnek köszönhetően ismét közvetlenül elérhető Budapestről Korfu, Chania, Rimini, Palma de Mallorca, Rodosz, Zadar, Abu-Dzabi, Podgorica, Arlanda, Nantes, Burgasz, Stockholm és Alghero.

A budapesti repülőtérről jelenleg 99 város 109 repülőtere érhető el közvetlen járattal, 31 légitársaság kínálatában. A BA desztinációs térképe egyre bővül, a nyár folyamán további útvonalak és járatok indulása várható.

Tovább az eredeti cikkre: Közel 1 millió utas fordult meg áprilisban a ferihegyi repülőtéren

Vélemény, hozzászólás?