Kalandtúra, városi SUP-ozás és családi program a szentkúti kegyhelyen – hétvégi programajánló

Kalandtúra, városi SUP-ozás és családi program a szentkúti kegyhelyen – hétvégi programajánló olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Nógrád megyei katolikus búcsújáróhely jövőre családbarát vállásturisztikai helyszínné válna, de…

A teljes cikk itt olvasható:
Kalandtúra, városi SUP-ozás és családi program a szentkúti kegyhelyen – hétvégi programajánló

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Nógrád megyei katolikus búcsújáróhely jövőre családbarát vállásturisztikai helyszínné válna, de már idén megrendezik első családi napjukat. A Gemencben bátorságpróba, Mosonmagyaróváron meg városi SUP-ozás lesz.

Családi nap lesz szombaton a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

Családi napot rendez a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely szombaton. Gyermekkoncert, bábszínház, kézműves programok, népi játékok és ugrálóvár várja ingyenesen a látogatókat – tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: még tartanak az építkezések, hogy a Nógrád megyei katolikus búcsújáróhely jövő év végére családbarát vállásturisztikai helyszínné váljon, de már idén megrendezik – összekötve az óvodások zarándoklatával – első családi napjukat.

Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálja a misét. Kora délután bábszínházi előadás lesz, majd Szalóki Ági a szabadtéri oltárnál gyermekkoncertet tart József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László megzenésített költeményeiből. A gyerekeket ingyenes ugrálóvár, népi játékok és játszótér, arcfestés, valamint kézműves programok is várják.

Éjszakai kalandtúra a Gemencben

„A túra során Gemencben Keselyűs környékén ismerkedhetünk a nemzeti park éjszakai hangjaival, hangulatával. Lehetőség nyílik ismerkedni a terület denevéreivel detektor segítségével, hallgathatjuk a baglyok, sakálok és egyéb éjszakai vadak hangjait. Kiváló bátorságpróba, a részvételhez zseblámpa szükséges!” – így invitál különleges kalandra a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

A túra helyszíne: Holt-Sió keleti parkolója 635704, 109944 (N46,333844°, E18,861819°). Keselyűsből a Sió-Árvízkapu felé tartva a Duna töltésén 1,5 km. A túra hossza, időtartama: 2,5 km, 4 óra. Részvételi díj: 700 Ft/fő

SUP-ozás Mosonmagyaróváron keresztül

A vizes sportok kedvelői számára ígér szokatlan kirándulást a SUP the Lifestyle nevű Facebook-csoport: Mosonmagyaróvárra hirdettek evezést vasárnapra. „Hidak alatt fogunk bujkálni, kacsák lesznek a felvezetőink…vadregényes részeken fogunk lapátolni. Túra után pedig elmegyünk a Halászkert vendéglőbe és egy isteni kajával zárjuk a túránkat.” – írták.

Tovább az eredeti cikkre: Kalandtúra, városi SUP-ozás és családi program a szentkúti kegyhelyen – hétvégi programajánló

Vélemény, hozzászólás?