Charles W. Post, az amerikai gabonapehely-király feleségül vette második nejét, Leila Young-ot. (118 éve)

Charles W. Post, az amerikai gabonapehely-király feleségül vette második nejét, Leila Young-ot. (118 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

A folyton betegeskedő Charles Post 37 éves korában, dr. Kellogg szanatóriumában…

A teljes cikk itt olvasható:
Charles W. Post, az amerikai gabonapehely-király feleségül vette második nejét, Leila Young-ot. (118 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: A folyton betegeskedő Charles Post 37 éves korában, dr. Kellogg szanatóriumában találkozott először a gyógyító hatású gabonakészítményekkel. Felépülése után megalapította egészségügyi vállalkozását, majd kikísérletezett egy gabonakávét. A Postum nevű termék rövid idő alatt rendkívül népszerű lett, Post pedig gazdag. Ehhez hozzájárultak hirdetései is, tehetősebb időszakában akár évi 1 millió dollárt is elköltött reklámokra. A Postum után pár évvel piacra dobott egy érzékeny gyomrúak által is fogyasztható, teljes kiőrlésű magokból készült süteményt és egy kukoricapelyhet. Az 1900-as évek elején az övé volt a világ legnagyobb élelmiszergyára, ahol 2500 munkás dolgozott. Alkalmazottait jól megfizette és olcsó bérlakásokat is építtetett számukra. Gabonakészítményein kívül Post híres volt esőcsináló-kísérletiről is. Egészséges ételei ellenére 59 éves korában Post bélbetegsége kiújult és depresszióval súlyosbodott, ezért 1914-ben főbe lőtte magát. 22 millió dollárját és cégét lánya örökölte.

Tovább az eredeti cikkre: Charles W. Post, az amerikai gabonapehely-király feleségül vette második nejét, Leila Young-ot. (118 éve)

Vélemény, hozzászólás?