Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Quantum, Magyarország első digitális diákszövetkezete formálhatja át a fiatalok foglalkoztatásának…

A teljes cikk itt olvasható:
Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Quantum, Magyarország első digitális diákszövetkezete formálhatja át a fiatalok foglalkoztatásának jövőjét. A Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődő és a Cápák között befektetőinek támogatását elnyerő csapat a pandémia idején alakult, de máris milliárdos forgalom elérését tűzte ki célul.

Magyarország első 100 százalékban digitális diákszövetkezetét hozta létre a Quantum, ami most a befektetők érdeklődését is felkeltette. A két fiatal alapító a saját bőrén tapasztalta meg a diákmunkával járó jelentős adminisztrációt, ami a vállalkozásuk ötletét adta. Úgy döntöttek teljesen automatizálják a cégek és a diákok közötti együttműködést, a szerződéskötéstől a kifizetésig, amivel időt, energiát és pénzt spórolhatnak meg a diákmunkában dolgozók és az őket alkalmazó vállalkozások számára. A Quantum 2020-ban, a koronavírus-járvány idején jött létre, de rendkívül dinamikusan fejlődik. Jelenleg 25 céggel állnak szerződésben, eddig több mint 150 diáknak tudtak munkát adni, és idén már milliárdos forgalom elérését tervezik.

„A Quantum tavaly ősz óta tagja a Start it @K&H inkubátorprogram inspirációs közösségének. Egy régóta változatlan formában működő iparágban tudtak egy forradalmian új, digitális alapú megoldást bevezetni – ami minden szereplő számára egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a folyamatokat. Ezek azok az innovációk, amiket keresünk!” – mondta el a startup sikereit támogató program kapcsán Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

A diákmunka az új részmunkaidő?

A Quantum rendkívül ambíciózus céljainak eléréséhez hozzájárulhat, hogy idén január 1-jétől a 25 év alatti fiatalok szja-mentessége várhatóan ösztönözni fogja a hazai cégeket a diákok alkalmazására. További előnyt jelent számukra az is, hogy egyre nagyobb az igény a projekt alapú munkavégzésre, amit a járvány következtében kialakult keresletingadozás és az alapanyaghiány okozta termelési nehézségek tovább erősíthetnek.

A hosszabb távú terveikben a magyar diákok külföldi távmunkába közvetítése szerepel, idén azonban még a hazai piacra fókuszálnak. Ebben az is a csapat segítségére lesz, hogy Balogh Levente és Balogh Péter, a Cápák között műsor befektetői is bekapcsolódtak a cég fejlesztésébe 15 millió forinttal és szakmai mentorálással, ugyanis ebben látják a diákok alkalmazásának jövőjét.

“Jelenleg minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minél több hazai kkv-val és nagyvállalattal megismertessük, mennyire költséghatékony és egyszerű tud lenni a diákfoglalkoztatás. Indulásunk óta egyetlen partnert sem veszítettünk el, hiszen a cégeknek időt, energiát és pénzt takarítunk meg. Eközben a diákjaink számát is igyekszünk növelni, hogy egy igazi 21. századi iskolaszövetkezeten keresztül találhassák meg a számukra ideális munkákat” – mondta el a befektetés kapcsán Bege Áron, a Quantum társalapítója.

A csapat a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelölését is elnyerte a műsorban. „A lehetőségek csak akkor érnek valamit, ha tudnak élni velük. A Quantum jól meg tudta ragadni a startup inkubációban, a műsorban és a digitális megoldásokban rejlő erőt, ami akár az egész piacot is átformálhatja. Nem volt kérdés, hogy az eddigi munkájukat a különdíj jelöléssel is elismerjük” – tette hozzá Rammacher Zoltán, a Cápák között műsor versenyzőinek pénzügyi mentorációjáért felelős K&H, kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

A Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

Vélemény, hozzászólás?