Büntették a Rádió 1-et, eljárás a TV2 ellen

Büntették a Rádió 1-et, eljárás a TV2 ellen olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Balázsék című műsorban elhangzott, a kínai közösséggel szembeni kirekesztő megnyilvánulások…

A teljes cikk itt olvasható:
Büntették a Rádió 1-et, eljárás a TV2 ellen

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Balázsék című műsorban elhangzott, a kínai közösséggel szembeni kirekesztő megnyilvánulások miatt 200 ezer forint bírság megfizetésére és közlemény közzétételére kötelezte a Rádió 1 szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A testület politikai reklámok szabálytalan sugárzása miatt eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen.

A Rádió 1 szolgáltatójának a bírság megfizetése mellett közleményt is közzé kell tennie, amiben tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy törvényt sértett, amikor a műsorszámban az e közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére, ellenérzés kialakítására alkalmas megjegyzéseket tett, megfelelő ellenpontozás nélkül.

A testület bejelentés alapján eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen. Az NMHH szerint felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott „Digitalizáció” című és a „Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével. A közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták – derül ki az NMHH sajtóosztályának közleményéből.

A Büntették a Rádió 1-et, eljárás a TV2 ellen bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Büntették a Rádió 1-et, eljárás a TV2 ellen

Vélemény, hozzászólás?