Büntették a Hír TV-t és a Karc FM-et

Büntették a Hír TV-t és a Karc FM-et olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy budaörsi…

A teljes cikk itt olvasható:
Büntették a Hír TV-t és a Karc FM-et

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy budaörsi frekvencia pályázaton, a Hír TV-t és a Karc FM-et pedig rossz korhatár besorolás és sugárzási időpont miatt kapott büntetést.

A Médiatanács döntése alapján a helyi vételkörzetű Budaörs 104,8 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Hunicom Stúdió Kft. lett.

A testület összesen 30 ezer forintos bírságot rótt ki a Karcag FM szolgáltatójára, ugyanis szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, továbbá közszolgálati és a helyi közönséghez szóló műsort, valamint több zenét tett közzé amellett, hogy száz alkalommal úgy adott le társadalmi célú reklámot, hogy nem nevezte meg annak megrendelőjét.

A Médiatanács a Hír TV szolgáltatójára 100 ezer, a Karc FM-ére pedig 50 ezer forintos bírságot rótt ki, amiért a Paláver című műsor a benne elhangzó trágár kifejezések, durva szóhasználat ellenére nem 16-os korhatár-besorolással, és nem a 21 és 5 óra közötti idősávban került adásba. A televízióban 15:30 után ment, míg a rádióban 16 óra után sugározták a műsort, és mindkét esetben korhatár-besorolás nélkül.

A Büntették a Hír TV-t és a Karc FM-et bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Büntették a Hír TV-t és a Karc FM-et

Vélemény, hozzászólás?