Budapestről Bázel a legnépszerűbb – lássuk, mit ne hagyjon ki az, aki ide látogat

Budapestről Bázel a legnépszerűbb – lássuk, mit ne hagyjon ki az, aki ide látogat olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Idén kiemelt érdeklődés övezi Svájcot, ráadásul olcsóbban lehet repülőjegyet foglalni, mint…

A teljes cikk itt olvasható:
Budapestről Bázel a legnépszerűbb – lássuk, mit ne hagyjon ki az, aki ide látogat

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Idén kiemelt érdeklődés övezi Svájcot, ráadásul olcsóbban lehet repülőjegyet foglalni, mint tavaly a Kiwi.com foglalási adatai alapján. A magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti. A cseh utazási technológiai vállalat válogatásában 3 kihagyhatatlan bázeli látnivaló található, és természetesen a gasztronómia sem maradhat ki.

Jelentősen megemelkedett a Svájcba repülővel utazók száma tavalyhoz képest a Kiwi.com foglalási adatai alapján, Magyarországról 47%-kal* többen foglaltak idén, mint tavaly a vizsgált időszakban. Míg a desztinációk többsége esetében az átlagos repülőjegyárak emelkedését tapasztalhatjuk, addig Svájcba átlagosan 16,3%-kal olcsóbban utazhatunk. Budapestről Bázel olyannyira népszerű honfitársaink körében, hogy a Kiwi.com-on keresztül a Svájcba irányuló forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti. Hazánkból Genf a 2., Zürich pedig a 3. legnépszerűbb svájci repülős úti cél. Nézzük, mit érdemes tudni a listavezető Bázelről azon túl persze, hogy Roger Federer szülővárosa.

Bázel Svájc legrégebbi egyetemvárosa, a svájci-német-francia hármashatárnál található, a Rajna két partján. A város olyannyira különleges, hogy a svájciak szerint, ha az országuk egy teljesen más oldalát szeretnéd megismerni, akkor érdemes ellátogatnod Bázelbe. A hangulatos várost nem véletlenül nevezik az ország kulturális fővárosának, egymást érik a múzeumok, galériák, sőt, számos utcai falfestményt is felfedezhetünk itt. Tavasszal és nyáron, aki teheti, az ideje jelentős részét a folyóparton tölti. Ilyenkor fesztiválokon, utcai bulikon és szabadtéri koncerteken is együtt bulizhatnak a helyiekkel az ide látogatók.

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

  1. Ahhoz, hogy belekóstolj a helyiek életébe, el kell menned az óvárosba, amely tele van középkori templomokkal, macskaköves utcákkal és egyedi tervezésű házakkal. Itt sétálni olyan, mintha egy mese szereplőjévé válnál. Ha mindened a történelem, akkor jelentkezz vezetett sétaútra is, hogy valóban megismerhesd és megtapasztalhasd a városrész hátterét.
  2. Saját papírral jönnél haza? Keresd fel a Papírmúzeumot, ami ráadásul egy középkori csatorna szélén található Bázel központjában. A középkori papírmalom falai között interaktív módon tudhatunk meg mindent a papírtól a kész könyvig vezető útról.
  3. Ha pedig úgy érezzük, hogy tele vagyunk a városi nyüzsgéssel, akkor keressük fel a város közepén található Állatkertet, amely immár 150 éve várja a látogatókat. Mintegy 500 állatfajt fedezhetünk fel itt egy egyedülálló zöld oázisban. Az állatkert szerepel a Forbes 2022-as listáján, amelyben Európa 8 legjobb állatkertjét mutatták be.

Bázeli leves és cider különlegesség

Basler Mehlsuppe, azaz lisztleves – A bizarr név ne tévesszen meg senkit! Nekünk is van rántott levesünk, ez ahhoz nagyon hasonló. A hagyomány szerint a farsang kezdetekor hajnalban különösen népszerű ez a leves. A liszt, zsiradék, húslevesalap és reszelt sajt kombinációjából készült melegítő leves megbolondítva egy kis vörösborral és fűszerekkel nemcsak télen kiváló étel. Nem véletlen, hogy 1861-től a bázeli éttermek étlapjain is szerepel.

Wilde Maa cider – Bázelnek saját almabora is van, aminek íze olyan, mint a frissen szedett alma. Akár 15 különböző svájci almafajtát dolgoznak fel közvetlenül a szedés után, és így a Wilde Maa Craft Cider gyümölcsös, csípős ízű lesz.

*A Kiwi.com-on keresztül 2024.01.01. és 2024.04.08. között 2024-ben történő utazásra, illetve 2023.01.01. és 2023.04.08. között 2023-ban történő utazásra tett foglalások a magyarok körében.

Kiwi.com

Tovább az eredeti cikkre: Budapestről Bázel a legnépszerűbb – lássuk, mit ne hagyjon ki az, aki ide látogat

Vélemény, hozzászólás?