fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Budapesten megszületett Jendrassik György gépészmérnök, feltaláló, a magyar gázturbina fejlesztője. (124 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Budapesten megszületett Jendrassik György gépészmérnök, feltaláló, a magyar gázturbina fejlesztője. (124 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Jendrassik György a charlottenburgi és a budapesti műegyetemen végezte tanulmányait, majd…

A teljes cikk itt olvasható:
Budapesten megszületett Jendrassik György gépészmérnök, feltaláló, a magyar gázturbina fejlesztője. (124 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Jendrassik György a charlottenburgi és a budapesti műegyetemen végezte tanulmányait, majd a Ganznál kezdett dolgozni. Itt született meg első találmánya, a gyors járatú, négyütemű, sűrítő nélküli Diesel-motor, amelyekkel elindult a hazai vasutak és a Duna-tengerhajózás dieselesítése. Másik jelentős eredménye a világ első kis, 100 lóerős gázturbinája. Gázturbináinak gyártására megalapította a Találmány Kifejlesztő és Értékesítő KFT-t. Magyarországon és mintegy 20 külföldi országban közel nyolcvan szabadalmat jegyeztetett be motor- és gázturbinákra vonatkozóan.

Tovább az eredeti cikkre: Budapesten megszületett Jendrassik György gépészmérnök, feltaláló, a magyar gázturbina fejlesztője. (124 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?