fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a "kisföldalattit". (126 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a "kisföldalattit". (126 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

A világ első földalatti vasútja Angliában, Londonban nyílt meg 1863. január…

A teljes cikk itt olvasható:
Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a "kisföldalattit". (126 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: A világ első földalatti vasútja Angliában, Londonban nyílt meg 1863. január 10-én. A budapesti volt az európai kontinensen az első. Valamint Európában az első olyan földalatti vasút volt, amihez nem tartozott külön mozdony, hanem az első kocsiban volt egyben a motor is, a londonit külön gőzmozdony mozgatta.  A “kisföldalatti” az államalapítás 1000. évfordulója tiszteletére készült el, és épp a Millennium évében adták át Budapest polgárainak. A földalatti és az Andrássy út egy része megkapta “a Világörökség része” kitüntető címet.

Tovább az eredeti cikkre: Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a "kisföldalattit". (126 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?