Brutális turbózást kap a Peugeot hiperautója, a 9×8

Brutális turbózást kap a Peugeot hiperautója, a 9×8 olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Egyesíti erőit a Peugeot Sport és a Capgemini a hiperautó fejlesztése,…

A teljes cikk itt olvasható:
Brutális turbózást kap a Peugeot hiperautója, a 9×8

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Egyesíti erőit a Peugeot Sport és a Capgemini a hiperautó fejlesztése, gyorsítása és optimalizálása érdekében. A specifikus számítások, algoritmusok és a mesterséges intelligencia még nagyobb szerepet kapnak a modell életében. 

Többéves együttműködésre szerződött a Peugeot Sport és a Capgemini annak érdekében, hogy közös erővel fejlesszék tovább a Peugeot 9×8 modellt, amely hamarosan a World Endurance Championship (FIAWEC) nemzetközi motorsport versenyen méretteti meg magát. 

A Peugeot Sport teljesítményének és a Capgemini digitális eszközeiben rejlő lehetőségeinek összevonásával a csapat mérnökei, a sofőrök és a karbantartók még magasabb szintre emelhetik tudásukat a 9X8 modell tökéletesítése érdekében azáltal, hogy a Capgemini adatelemzéssel és mesterséges intelligenciával kapcsolatos szaktudására támaszkodnak a jövőben. 

A Capgemini által szolgáltatott specifikus számítások, algoritmusok és mesterséges intelligencia mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a modell egyre precízebb energiagazdálkodásra legyen képes a gyorsításnál és a regenerációs fázisban, amely a teljesítménnyel és a megbízhatósággal kapcsolatos két létfontosságú paraméter. 

A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek tökéletesen illeszkednek ahhoz a szellemiséghez, amely a Peugeot 9X8 tervezését életre hívta. Az autó viselkedésének valós időben történő vizsgálatára való képesség a lehetőségek tárházát nyitja meg a csapat számára. Ez nemcsak kiegészíti a motorsportban már meglévő, gyorsan fejlődő technológiákat, hanem hozzájárul az egyre magasabb teljesítmény eléréshez, lehetővé téve a versenyforgatókönyvek sokkal szélesebb spektrumának számításba vételét. Emellett az új hiperautó fejlesztéseiből a Peugeot közúti autói is profitálni fognak, hiszen a kapcsolódó kutatási eredményeket ezen a területen is felhasználják majd.

Örömmel tölt el minket, hogy egyesítjük erőinket a digitális technológiában vezető, valamint az adatelemzés és mesterséges intelligencia terén is szakértő Capgeminivel a Peugeot 9X8 fejlesztése és működtetése érdekében. Minden méter, amit hibrid hiperautónk megtesz a versenypályán vagy a szimuláció során dokumentálásra, rendszerezésre és elemzésre fog kerülni a Capgemini rendkívül kifinomult eszközei segítségével, kiegészítve a csapat által személyesen begyűjtött adatokat” – jegyezte meg Jean-Marc Finot, a Peugeot Sport igazgatója.

Remek a Peugeot Sporttal együtt dolgozni és azon munkálkodni, hogy a Peugeot 9X8 hibrid hiperautó korának ikonikus autójává váljon. Együtt képesek leszünk arra, hogy a hiperautó teljesítményét annyira megnöveljük, hogy ez azonnali hatást gyakoroljon a versenyen való bemutatkozására. E partnerségnek erős technológiai vetülete van, valamint megerősíti a Capgemini és a Stellantis Csoport között régóta gyümölcsöző kapcsolatot, továbbá életre kelti közös értékeinket és céljainkat arra nézve, hogy innovatív és fenntartható megoldásokkal formáljuk a mobilitás jövőjét” – mondta Jérôme Siméon a Capgemini Dél-Európai stratégiai üzletágának vezérigazgatója, a csoport igazgatósági tagja. 

A teljes mértékben a Peugeot Sport által, a Peugeot stílus és dizájn részlegével együttműködve tervezett 9X8 radikálisan új és hatékony aerodinamikai koncepciót vonultat fel. 100%-ban megújuló üzemanyaggal működik, újgenerációs akkumulátorokkal rendelkezik, ezzel is hűnek maradva a márka innovatív és egyre fenntarthatóbb, mobilitással kapcsolatos kötelezettségvállalásához. 

A partneri együttműködés remekül illeszkedik a Capgemini globális sportszponzorációs stratégiájába is, amelynek keretében jelentős márkákkal és spoteseményekkel működik együtt a világ minden táján (beleértve a férfi és női rögbi világkupát és a golf Ryder Kupát). Ezzel ünnepelve a csapatszellemet, fejlett eszközeivel és technológiai szakértelmével hozzájárulva a teljesítmény és a felhasználói élmény javításához.

www.capgemini.com 

Tovább az eredeti cikkre: Brutális turbózást kap a Peugeot hiperautója, a 9×8

Vélemény, hozzászólás?