Több száz népszerű nyári járatát törli a British Airways

Több száz népszerű nyári járatát törli a British Airways olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága alig több mint három hét alatt…

A teljes cikk itt olvasható:
Több száz népszerű nyári járatát törli a British Airways

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága alig több mint három hét alatt mintegy 1000 járatot szüntetett meg – számolt be a döntésekről az ETN.

A cikk szerint a törlésekkel érintett útvonalak között van a Londonból Berlinbe, Dublinba, Genfbe, Párizsba, Stockholmba, Athénba és Prágába tartó járat is. A British Airways illetékesei bejelentették, hogy a Miamiba induló és onnan induló napi járatokat az American Airlines veszi át. Hongkongot a COVID-19 világjárvány okozta folyamatos beutazási korlátozások miatt törölték a járatok listájáról. A Londonból Tokióba közlekedő járatokat a 2022-es nyári szezon hátralévő részére felfüggesztették. Az említett célállomásokra szeptemberig, illetve októberig nem indulnak járatok.

A tömeges járattörlések miatti kritikahullámra reagálva a British Airways vezérigazgatója, Sean Doyle közölte: “Mindent megteszünk, hogy az utasok eljussanak oda, ahová szeretnének”.

A legtöbb nagy nemzetközi légitársasághoz hasonlóan a British Airways is krónikus létszámhiánnyal küzd, miután a koronavírusjárvány tetőzésekor több ezer alkalmazottat bocsátott el. A légitársaság most sürgősen újabb dolgozókat próbál felvenni, hogy feltöltse sorait.

Tovább az eredeti cikkre: Több száz népszerű nyári járatát törli a British Airways

Vélemény, hozzászólás?