NAV: Hamis húsvéti fuvar

NAV: Hamis húsvéti fuvar olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Több mint ezer liter hamis mosószert vontak ki a forgalomból a…

A teljes cikk itt olvasható:
NAV: Hamis húsvéti fuvar

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Több mint ezer liter hamis mosószert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Komárom-Esztergom vármegyében.

Húsvét vasárnap indult útnak Budapestről egy cseh rendszámú személyautó, amit a járőrök az M1-es sztráda ácsi szakaszánál vettek észre. Az ablakokig felpakolt járműben több mint ezer liter hamis mosószer és öblítő volt sorba rendezve.

Az egyenruhásoknak az tűnt fel, hogy a sofőr szinte ki sem látszik a zsúfoltságig rakott dobozhalom mögül. A balesetveszélyes módon szállított csomagokban különböző márkajelzésű (Ariel, Lenor, Persil, Jar) tisztítószerek voltak.

A flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy egytől-egyig hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az 53 éves sofőr azt mondta, az árut Budapesten vásárolta, hogy Csehországba értékesítse, de azzal nem volt tisztában, hogy nem eredetiek.

A pénzügyőrök a 258 flakon hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. Az elkövető több mint 1,2 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosnak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Tovább az eredeti cikkre: NAV: Hamis húsvéti fuvar

Vélemény, hozzászólás?