Bezár az Óvóhely Kultúrbunker

Bezár az Óvóhely Kultúrbunker olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Újabb alternatív kulturális tér tűnik el: közel négy év működés után…

A teljes cikk itt olvasható:
Bezár az Óvóhely Kultúrbunker

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Újabb alternatív kulturális tér tűnik el: közel négy év működés után június 25-én bezár az Óvóhely Kultúrbunker a Bartók Béla úton. 
Az Óvóhelyet 2018-ben alapították, az egykori Sanghay Bár helyén a második világháború után létesült titkos bunkerben. Az egykori katonai létesítményben rengeteg átalakítást végeztek, mire 2018 októberére kialakultak azok a terek, ahol mostanáig egy hangulatos kocsma és egy, a legkisebb független produkcióknak, feltörekvő zenekaroknak, művészeti projekteteknek helyt adó előadótér működött.
Mint közleményükben (https://www.facebook.com/ovohely/posts/1150312115811510) írják: az elmúlt két évben lelkes, támogató közönségüknek hála kétszer is újra tudtak nyitni, minden nap érdekes programokkal várták az érdeklődőket, meglátásuk szerint a projekt folytatható is volna, de az ingatlan tulajdonosával nem tudtak megállapodni, az elszálló bérleti díjjal és az inflációval nem tudják tartani a versenyt, tőke és állami támogatás hiányában így bezárni kényszerülnek.
A különleges kultúrobjektum még június 25-éig várja az érdeklődőket az ide készült színdarabok utolsó előadásival, koncertekkel két záróbulival és egyéb akciókkal.
Részletek a záróeseményekről az Óvóhely honlapján.

Tovább az eredeti cikkre: Bezár az Óvóhely Kultúrbunker

Vélemény, hozzászólás?