A KARL LAGERFELDRŐL SZÓLÓ SOROZAT JÚNIUS 7-ÉN LESZ ELÉRHETŐ A DISNEY+-ON 

A KARL LAGERFELDRŐL SZÓLÓ SOROZAT JÚNIUS 7-ÉN LESZ ELÉRHETŐ A DISNEY+-ON  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

DANIEL BRÜHL, A „BECOMING KARL” FŐSZEREPLŐJE IS RÉSZT VETT A CANNES-I…

A teljes cikk itt olvasható:
A KARL LAGERFELDRŐL SZÓLÓ SOROZAT JÚNIUS 7-ÉN LESZ ELÉRHETŐ A DISNEY+-ON 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • DANIEL BRÜHL, A „BECOMING KARL” FŐSZEREPLŐJE IS RÉSZT VETT A CANNES-I SOROZATFESZTIVÁL HÍRES RÓZSASZÍN SZŐNYEGES BEMUTATÓJÁN

Nagy feltűnést keltett a „Croisette” híres lépcsőjén a cannes-i sorozatfesztivál ideje alatt az a csapat, aki megvalósította a „Becoming Karl Lagerfeld” című, eredeti francia sorozatot, amely kizárólag a Disney+-on lesz elérhető június 7-től. A 7. Canneseries-en, vagyis a Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon versenyen kívül bemutatott sorozatnak egy valódi „haute couture” miliőt kölcsönzött a híres pink szőnyeg.

Blondie „Heart of Glass” című dala adta meg a fényűző hangulatot, amikor a nemzetközi színészek bevonultak a szőnyegre. A híres tervezőt a filmvásznon alakító Daniel Brühl mellett Alex Lutz (Pierre Bergé), Arnaud Valois (Yves Saint Laurent) és a színésznők, Jeanne Damas (Paloma Picasso), Sunnyi Melles (Marlène Dietrich), Chloé Hirschman (Pat Cleveland) és Giorgia Sinicorni (Carla Fendi) is felvonultak a rózsaszín szőnyeggel borított lépcsőn. A sztárszereplőkhöz csatlakozott a sorozat alkotója, Isaure Pisani-Ferry, Raphaëlle Bacqué, a „Kaiser Karl” (Albin Michel kiadó) szerzője, amelyből a sorozat adaptációja készült, valamint Jérôme Salle, a három epizód rendezője és társművészeti vezetője. A „Becoming Karl Lagerfeld” első két epizódját a tekintélyes „Salle Louis Lumière” -ben, a „Palais des Festivals”-ban mutatták be, és három perces álló tapsot kaptak.

Egy divatikon felemelkedése

A 6 epizódból álló sorozat először rántja le a leplet a divat legrejtélyesebb tervezőjének, Karl Lagerfeldnek a megjelenéséről, a csillogás mögötti egóharcokról, a grandiózus partikról és a pusztító szenvedélyekről, amelyek Karl életét övezték, mielőtt világhíres Lagerfeld lett.

1972-ben Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 éves, a nagyközönség számára még ismeretlen tervező. Az átlagembernek készít ruhákat, és még nem viseli ikonikus frizuráját sem. Miközben megismerkedik és beleszeret a szenvedélyes Jacques de Bascherbe (Théodore Pellerin), egy fiatal, ambiciózus, bajkeverő ficsúrba, összeszedi minden bátorságát és felveszi a harcot barátjával (és egyben riválisával), Yves Saint Laurent-nal (Arnaud Valois), a haute couture zsenijével, aki mögött a rettenthetetlen üzletember, Pierre Bergé (Alex Lutz) áll.

A hatrészes minisorozat Raphaëlle Bacqué „Kaiser Karl” című bestsellere (Albin Michel kiadó) alapján készült, és sztárszereplőket vonultat fel a filmvásznon. Főszerepben Daniel Brühl („Nyugaton a helyzet változatlan”, „Amerika Kapitány: Polgárháború”, „Hajsza a győzelemért”, „Becstelen Brigantik”, „Good Bye, Lennin!”), de megjelenik még a vásznon Théodore Pellerin mint Jacques de Bascher („Continental Drift (South)”, „Solo”, „Franklin”, „Amitől félünk”) és Arnaud Valois is, aki Yves Saint Laurent-ot alakítja (a Festival Lumière 2018 legtehetségesebb színésze; „120 dobbanás percenként”, „Édes búcsú” „A lány a vonaton”, „My Best Part”, „Spring Blossom”). Alex Lutz játssza Pierre Bergé-t (a César Legjobb színésznek járó elismerést nyerte el 2019-ben, valamint a Molière díjat 2016-ban és 2020-ban; „Vortex”, „Guy”, „Romantikus vígjáték”, „Baron noir”, „Strangers by Night”). Agnès Jaoui Gabrielle Aghion szerepében, aki a Chloé divatház alapítója volt, és nagyban hozzájárult Karl hírnevéhez. (A Legjobb női mellékszereplőnek járó César díjat nyerte el 1998-ban, 2001-ben és 2016-ban és Tiszteletbeli César díjjal ismerték el 2024-ben; „À l’Ombre des filles”, „En Thérapie”, „The Sweet Escape”, „Ízlés dolga”). A sorozat azokat a divat- és kulturális személyiségeket is bemutatja, akik annak idején Karl Lagerfeld mellett dolgoztak. Jeanne Damas a „La Sincérité” és a „Rock’n Roll2” filmekből ismert színész és divattervező Paloma Picassóként jelenik meg a vásznon.

Jérôme Salle az 1., 2. és 6. epizód rendezőjeként áll ennek a nagyszabású sorozatnak az élén („Kompromat”, „Totems”, „A mélység kalandora”, „Zulu”, „Anthony Zimmer”). Az executive producer szerepét a Jour Premier producerével, Arnaud de Crémiers-szel osztja meg. A 3., 4. és 5. részt Audrey Estrougo („Minden rendben”, „Suprêmes”) rendezte. Isaure Pisani-Ferry („Rablók: A sorozat”, „Vampires”, „Les grands esprits”) a sorozat alkotója Jennifer Have („Unfaithful”, „The Red Band Society”) és Raphaëlle Bacqué mellett.  

Isaure Pisani-Ferry a sorozat vezető írója, társszerzőként Dominique Baumard („Le Jeune imam”, „Rablók: A sorozat”, „A legendák hivatala”) Jennifer Have és Nathalie Hertzberg („The Goldman Case”) működött közre minden epizódban.

A sorozat producereiként Isabelle Degeorges, Gaumont és Arnaud de Crémiers, Jour Premier működött közre.

Facebook: @DisneyPlusHU 

Tovább az eredeti cikkre: A KARL LAGERFELDRŐL SZÓLÓ SOROZAT JÚNIUS 7-ÉN LESZ ELÉRHETŐ A DISNEY+-ON 

Vélemény, hozzászólás?