Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa

Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Május 11-én az Air France flottájának egyik legújabb típusa, az Airbus…

A teljes cikk itt olvasható:
Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Május 11-én az Air France flottájának egyik legújabb típusa, az Airbus A220-as teljesítette a Párizs és Budapest közti járatot, a keskenytörzsű repülőgép 20 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátással üzemel.

Az Air France a közelmúltban állította flottájába az Airbus A220-300-as típust, az első gép tavaly szeptemberben érkezett meg a kanadai Mirabelből az Air France Charles de Gaulle-repülőtéren lévő bázisára. Azóta további hét darab csatlakozott a gépparkhoz. Május 11-én az AF1294/1295-ös járatpárt is egy ilyen géppel teljesítették, a járat menetrend szerint 9.25-kor szállt fel Párizsból, 11.30-kor érkezett meg a ferihegyi repülőtérre, ahonnan 12.20-kor indult vissza és 14.40-kor landolt.

Az Airbus A220-300-as kategóriája leginnovatívabb és leggazdaságosabb típusa. Az A318-asokhoz és A319-esekhez képest egy székre vetítve 10 százalékkal alacsonyabb költségszint mellett üzemeltethető, üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb, illetve a gép 34 százalékkal halkabb is.

A géptípus 148 utast tud befogadni, az üléskonfiguráció a megszokottól eltérő, 3-2, így egy sorban hat helyett öt ülés található. Ennek köszönhetően az utasok 80 százaléka vagy folyosó, vagy ablak melletti helyet kaphat. A fedélzeten turista és üzleti osztályon lehet utazni, a bőrrel borított, ergonomikus kialakítású ülések a kategóriában a legszélesebbek (48 cm), 118 fokra dönthetők, fejtámlájuk állítható. Az ülés háttámlájából széles asztal hajtható le, pohártartó, USB A és C csatlakozó, valamint telefon/tablettartó is rendelkezésre áll. A kényelmes utazást szolgálják a nagyobb ablakok, az emiatt fényesebb beltér, illetve a LED-es hangulatvilágítás is.

McPartlin-Kiss Ildikó, az Air France magyarországi vezetője azt mondta: „Ez a páratlan energiahatékonysággal rendelkező új repülőgép jelentős értéket képvisel az Air France számára, és büszkék vagyunk, hogy Budapestre is megérkezett. A mai napig a flotta megújítása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének fő forrása, ezért folytatjuk a legújabb generációs repülőgépek beszerzését. Egyúttal az Airbus A220 optimális kényelmet is kínál utasainknak: az utastér tágasabb, világosabb, WiFi csatlakozási lehetőség is van, ami tovább növeli az utazás élményét.”

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési és kereskedelmi tervezési vezetője azt mondta, a repülőtér üzemeltetője örömmel látja, hogy az Air France több budapesti járatot is teljesít a korábbiakhoz képest 25 százalékkal hatékonyabban üzemelő Airbus A220-assal, mert ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a légikikötő elérje fenntarthatósággal kapcsolatos stratégiai céljait.

Az Air France még 2019-ben rendelt 60 darabot az európai gyártótól, ezek várhatóan 2025-ig érkeznek meg a flottába, az idősebb Airbus A318-asokat és A319-eseket váltják ki. A 30 példányra szóló rendeléssel és további 30-ra vonatkozó opcióval az Air France a típus legnagyobb európai megrendelője.

Tovább az eredeti cikkre: Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa

Vélemény, hozzászólás?