Természetes gyümölcslevek, természetes csomagolásban

Természetes gyümölcslevek, természetes csomagolásban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A RAUCH növényi alapú csomagolásban forgalmazza Happy Day gyümölcsleveit 2021 őszétől…

A teljes cikk itt olvasható:
Természetes gyümölcslevek, természetes csomagolásban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A RAUCH növényi alapú csomagolásban forgalmazza Happy Day gyümölcsleveit 2021 őszétől
  • A családi vállalkozásként induló RAUCH több mint 100 éve, immár a világ több mint 100 országában oltja az emberek szomját.
  • Az osztrák vállalat 1919-ben még egy kis almaborüzemként kezdte Rankweilben, mostanra Európa egyik vezető gyümölcslégyártójává nőtte ki magát. 

A Tetra Pak®-kal való partnerségük már 1978 óta fennáll, együttműködésük központi elemei az egészség, az innováció, a bizalom és a fenntarthatóság

Szomjúság a fenntarthatóságra – Dr. Daniel Wüstner a RAUCH ügyvezető igazgatója és Stephan Karl, a Tetra Pak® ügyvezető igazgatója közös interjúban számolt be a környezettudatos csomagolások alkalmazása felé vezető útról.

Dr. Daniel Wüstner a vele készült beszélgetés során kiemelte, mennyire fontos együttműködésük során, hogy a fenntarthatóság nemcsak a gyümölcslevekben, hanem a csomagolásban is jelen legyen: 

„Jó gyümölcslé csak egészséges környezetből származó gyümölcsökből készíthető. Ennek megfelelően szeretnénk ökológiai lábnyomunkat minél inkább csökkenteni, megőrizni a természetet a jelen és a jövő generációi számára. Arra törekszünk, hogy hasonló hozzáállású partnerekkel dolgozzunk, mint amilyen a Tetra Pak®. Az erőforrások takarékos felhasználása és az energiahatékony technológiák alkalmazása mellett fontosak a fenntartható csomagolási megoldások is. A Tetra Pak® pedig úttörő szerepet játszik ezen a területen. Nagy öröm számunkra, hogy az 1 literes csomagolások már 83%-ban, a 1,5 literes csomagolások pedig 87%-ban megújuló erőforrásból készülnek.”

Stephan Karl, a Tetra Pak® ügyvezető igazgatója szerint a biztonságos szállítás és minőségmegőrzés mellett ma már a fenntarthatóság is kulcsfontosságú szerepet játszik a csomagolások kialakítása során.

 „Ma már az egyik nem megy a másik nélkül. Ez nem egy új feladat számunkra, hanem egy olyan út, amin már évek óta járunk. Saját szén-dioxid-kibocsátásunkban 2030-ra nettó nulla értéket szeretnénk elérni, és 2050-re ugyanezt a célt tűztük ki a teljes értékláncra vonatkozóan. Hogy néhány példát említsek: FSC-tanúsítvánnyal rendelkező papírrostokat használunk 2007 óta. 2011-ben vezettük be az első cukornádalapú záró kupakokat, 2015-ben pedig az első teljesen növényi alapú tejeskarton csomagolást. Jelenleg vállalatunk történetének legnagyobb portfólió-átalakításán vagyunk túl.”

83%-ban megújuló növényi alapú csomagolás

2021 őszétől a RAUCH által forgalmazott egyliteres Happy Day gyümölcslevek már a 83%-ban megújuló növényi alapú Tetra Pak® csomagolásban kerülnek az üzletek polcaira. Bár az új csomagolás ugyanúgy néz ki, mint a régi, de a vásárlók már egy környezetbarátabb csomagolásból tölthetik ki kedvenc italukat. A növényi alapú műanyagok használatával az egyliteres italok csomagolásában 64-ről 83%-ra növelték a megújuló alapanyagok arányát. A Tetra Pak® csomagolások túlnyomórészt papírból, tehát megújuló energiaforrásból készülnek. A papírhoz felhasznált fák pedig növekedésük során csökkentik a légkör szén-dioxid-szintjét. A Tetra Pak® csomagolásaiban cukornád alapú műanyagot használ a zárókupakokban, valamint a csomagolás védőrétegében, amely teljesen nyomon követhető, és a Bonsucro-tanúsítás garantálja, hogy a felhasznált cukornád fenntartható cukornádtermelésből származik. A Brazíliából származó cukornád növekedése során elnyeli a szén-dioxidot – ez pedig hozzájárul a klímavédelemhez. Az új egyliteres csomagolás több mint 83%-ban megújuló alapanyagokból készül, ezzel is csökkentve a csomagolás éghajlatváltozásra gyakorolt hatását.

A cél: lépésről lépésre csökkenteni az ökológiai lábnyomot

A magyar piacon nemrég bevezetésre került két új Happy Day íz az Immun plusz és az Immun vital íz már kizárólag az új, növényi alapú csomagolásban kapható. A többi ízvariáció esetében is megjelentek már a polcokon az új csomagolások. A Tetra Pak® csomagoláson található FSC logó (FSC: a fenntartható és felelős erdőgazdálkodásért) garantálja, hogy a csomagolás készítésekor felhasznált faanyag rostjai kizárólag FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásból származnak. Az FSC minősítési rendszer a faipari termékek vásárlóinak segítségével küzd egy felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért. „Italainknak nemcsak az emberek számára kell értéket képviselniük, hanem előállításuknak is környezetbarátnak kell lennie. Nagy öröm számunkra, hogy a Tetra Pak®-kal közösen elindultunk a klímasemleges gyümölcslégyártás felé vezető úton.” – foglalta össze Dr. Daniel Wüstner a RAUCH legfrissebb eredményeit a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén. 

Tovább az eredeti cikkre: Természetes gyümölcslevek, természetes csomagolásban

Vélemény, hozzászólás?