Bécsben továbbra is FFP2-es maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön

Bécsben továbbra is FFP2-es maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Noha Ausztriában 2022. június 1-jétől – a kórházak és idősotthonok kivételével…

A teljes cikk itt olvasható:
Bécsben továbbra is FFP2-es maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Noha Ausztriában 2022. június 1-jétől – a kórházak és idősotthonok kivételével – már nem lesz kötelező a maszk viselése, Bécs marad a szigorúbb járványügyi intézkedéseknél. Az osztrák fővárosban a tömegközlekedési eszközökön, gyógyszertárakban és egészségügyi intézményekben június 1-je után is FFP2-es maszkot kell hordani. 

„A járványnak még nincs vége. A maszkviselési kötelezettség bevált, az FFP2-es maszkok megvédenek a fertőzésektől – a koronavíruson túl is. Nekünk még mindig a lakosság egészsége a legfontosabb.” – ezekkel a szavakkal indokolta Bécs polgármestere, Michael Ludwig, hogy néhány órával azután, hogy az osztrák kormány június 1-jével átmenetileg megszüntette a maszkviselési kötelezettséget, Bécs újra a szigorúbb utat választotta. 

Az országos lazítás ellenére Bécsben június 1-je után is kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a gyógyszertárakban, az orvosi rendelőkben valamint a kórházakban azoknak, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a betegekkel, illetve a látogatóknak. Fenntartják az otthon használatos gargalizálós PCR-teszteket biztosító „Alles gurgelt” tesztelési hálózatot is, és továbbra is arra bíztatják a lakosságot, hogy folyamatosan teszteljenek. 

A piacokon és boltokban Bécsben sem lesz már kötelező a maszk június 1-je után © PID / Christian Fürthner

Tovább az eredeti cikkre: Bécsben továbbra is FFP2-es maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön

Vélemény, hozzászólás?