Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén

Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Közel 230 műtárgyra lehet licitálni a nagymúltú Nagyházi Galéria március 8-ai…

A teljes cikk itt olvasható:
Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Közel 230 műtárgyra lehet licitálni a nagymúltú Nagyházi Galéria március 8-ai és 9-ei kortárs-és jótékonysági árverésén, amelyeknek kiemelt célja, hogy a befolyó összegekből a budapesti Heim Pál Gyermekkórház részére létfontosságú, a gyógyításban használható eszközöket vehessenek meg.  A március 8-i aukció kimondottan a kortárs művészekről szól: 114 kortárs művészektől származó grafika, szobor, festmény kerül kalapács alá, melyek közül 24 esetében a befolyt bevétel a gyermekkórházat támogatja. A március 9-i jótékonysági aukción pedig 109, XVI. – XXI. század közti műalkotás, köztük festmények, grafikák, fotók, szobrok vásárolhatók meg, amelyek kikiáltási értéke eléri az 5 millió forintot. 

Az aukció műtárgyai között olyan elismert művészek alkotásai lesznek megvásárolhatók, mint a folyton változó és mozgó formákat megálmodó szobrász, Kiss Dániel alkotásai, továbbá Ördög Noémi, azaz Naomi Devil festőé, akinek a művészete az elmúlt évszázadok felidézésére épül, de XXI. századi, fiatalos életérzést megjelenítve. Hasonlóképp megtalálhatóak lesznek az árverésen Fat Heat, azaz Kirsch Ádám alkotásai, aki immár két évtizede foglalkozik a street arttal, és nemzetközi szinten az egyik legismertebb magyar fényfestő, valamint apa – fia párosként, Szabó Tamás és Menyhért szobrászok munkái is új tulajdonosukra várnak a kortárs tárgyak közt. Mellettük többek között Nagy Kriszta Tereskova, Hencze Tamás, Jovián György, feLugossy László, Wahorn András. 

A Nagyházi Galéria azzal is szeretne új lendületet adni a fővárosi aukcióknak, hogy ezúttal több olyan művészt is bemutatnak a gyűjtőknek, akik eddig hazánkban árverésen még nem vettek részt munkáikkal. Ez részben misszió is az aukciósház részéről, hogy valódi lehetőséget teremtsen a fiatal magyar művészeknek a közönséggel való találkozásra, megismerkedésre. Ugyanakkor kiváló befektetési lehetőség is ez a művészetpártolóknak: most még vélhetően kedvező áron juthatnak hozzá olyan alkotásokhoz, amelyek ével múltán a többszörését érhetik, különösen, ha a művész külföldön is sikereket ér el.

Az árverésre bocsátott tételeket február 25-én ünnepélyes megnyitó keretében leplezik le a Nagyházi Galéria belvárosi galériájában, ahol élőben, személyes részvétel mellett tartják meg a március 8-ai és 9-ei aukciókat is. A jótékonysági célra felajánlott alkotások után befolyó összegekből a tervek szerint sterilizálót és vérszállító autót fognak megvásárolni a Heim Pál Gyerekkórház részére.

Az aukciók katalógusa már elérhető a Nagyházi Galéria oldalán.

Tovább az eredeti cikkre: Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén

Vélemény, hozzászólás?