Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Barcelona Gipsy balKan Orchestra olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

május 14., szombat, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem A Barcelona Gipsy…

A teljes cikk itt olvasható:
Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • május 14., szombat, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével szól közönségéhez a május 14-i koncerten, a Várkert Bazárban. A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock’n’roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit.

Különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), amely a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával szól a közönség szívéhez. A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock’n’roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit.

A „NOVA ERA” az együttes új korszakának első albuma, amely tovább erősíti világzenei irányultságukat. A hagyományokat és azok ősi hátterét tiszteletben tartva ültetik át a zenéket a mindennapjainkba, így kötik össze a múltat a jelennel. A „NOVA ERA” egy eszperantó kifejezés, jelentése „új kor”, amely a zenekar értelmezésében a múltunkkal köt össze minket, és egyben egy jövőképet is elénk vázol. Legutóbbi kislemezükön „More Sokol Pie” és „Cu Ti Lu Dissi”, egyedi hangzásban változatos képeken keresztül jelenik meg a formáció zenei világa.

Közreműködők:

Margherita Abita (ének, Olaszország)

Ivan Kovačević (nagybőgő, Szerbia)

Stelios Togias (ütős hangszerek, Görögország)

Julien Chanal (gitár, Franciaország)

Dani Carbonell (klarinét, Katalónia-Spanyolország)

Oleksandr Sora (hegedű, Ukrajna)

Fernando Salinas (harmonika, Olaszország)

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/barcelona-gipsy-balkan-orchestra

Tovább az eredeti cikkre: Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Vélemény, hozzászólás?