Kategóriák
Friss hírek

BAGOSSY LÁSZLÓ, AZ SZFE SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZETE VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE

BAGOSSY LÁSZLÓ, AZ SZFE SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZETE VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az elmúlt napokban Vidnyánszky Attila többször is véleményt nyilvánított az SZFE…

A teljes cikk itt olvasható:
BAGOSSY LÁSZLÓ, AZ SZFE SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZETE VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az elmúlt napokban Vidnyánszky Attila többször is véleményt nyilvánított az SZFE rektori pályázataival kapcsolatban, progresszívnek nevezve a dolgozatomat és maradinak Upor Lászlóét. Ennek kapcsán azt is nyilatkozta, hogy „nemrég találkozott velem”, továbbá, hogy ezen a találkozón magam is az SZFE „zártságáról” beszéltem, amivel azt a látszatot keltette, mintha a modellváltás időszakában és annak apropóján folytattam volna vele informális háttérbeszélgetéseket.

Az igazság ezzel szemben az, hogy találkozónk másfél évvel ezelőtt történt, és nem a mostani botrány, hanem egy másik, a TAO megszüntetésének botránya volt az ok. Az eszmecsere nem négyszemközt zajlott: jelen volt az SZFE kancellárja és Kéri Kitty, a Kaposvári Egyetem intézetvezetője is. Szerettem volna, ha közös stratégiát képviselünk annak érdekében, hogy egyetemi játszóhelyeink, mint az Ódry Színpad, részesüljenek a kieső TAO-pénzek kompenzálására létrehozott pénzügyi alapból. Tárgyalásunknak nem volt eredménye, az SZFE egyetlen fillér kompenzációt sem kapott, pályázatainkat az EMMI egytől-egyig elutasította.

Ami a rektori dolgozatokat illeti: azokat a választás demokratikus processzusának szellemében nyilvánossá tettük, így bárki számára megnyílt a lehetőség, hogy véleményt formáljon róluk, és hogy véleményét összevethesse a mások véleményével. Vidnyánszky Attila megállapításainak igazságát is mérlegre teheti bárki, aki veszi hozzá a fáradságot. A magam részéről ezeket a megállapításokat tendenciózusnak, manipulatívnak és leegyszerűsítőnek találom, azokkal nem értek egyet, a rektorválasztás eredményének megkérdőjelezését visszautasítom.Budapest, 2020. 07.03.

                                                                                                        BAGOSSY LÁSZLÓ
                                                                                                            intézetvezető
                                                                                          Színház- és Filmművészeti Egyetem

The post BAGOSSY LÁSZLÓ, AZ SZFE SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZETE VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: BAGOSSY LÁSZLÓ, AZ SZFE SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZETE VEZETŐJÉNEK KÖZLEMÉNYE

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?