A Carson Coma nyerte a Legjobb magyar előadó díját az MTV EMA gálán

A Carson Coma nyerte a Legjobb magyar előadó díját az MTV EMA gálán olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Taylor Swift tarolt a popzene európai ünnepén, négy szobrot vitt haza…

A teljes cikk itt olvasható:
A Carson Coma nyerte a Legjobb magyar előadó díját az MTV EMA gálán

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Taylor Swift tarolt a popzene európai ünnepén, négy szobrot vitt haza

Hatalmas dominanciát mutatott Taylor Swift az MTV EMA idei gáláján, amelynek Budapestet követően idén Düsseldorf adott otthont. A popénekesnő négy szoborral térhetett haza, mellette David Guetta, Nicki Minaj, Harry Styles, a Gorillaz és a Muse is ünnepelhetett. A hazai kedvencek közül a Legjobb magyar előadó kategória közönségszavazását a Carson Coma nyerte. A műsor házigazdája Rita Ora, valamint párja, az Oscar-díjas színész-rendező Taika Waititi volt.

Idén a düsseldorfi PSD Bank Dome adott otthont az MTV EMA nagyszabású gálaműsorának, amely a közönség szavazatai alapján díjazta a popipar legismertebb sztárjait. A rajongók az idén új albummal jelentkező énekes-dalszerzőt, Taylor Swiftet emelték a csúcsra, aki a Legjobb előadó, a Legjobb pop, a Legjobb videoklip és a Legjobb hosszú videó kategóriájában egyaránt győztesen került ki. Az amerikai előadó mögött Nicki Minaj és David Guetta két-két díjat vihetett haza; előbbi a Legjobb hip-hop és a Legjobb dal szobrának tulajdonosa lett, míg utóbbi a Legjobb elektronikus és a Legjobb együttműködés elismerését érdemelte ki.

A francia DJ és zenei producer és Bebe Rexha közös dala indította a showt. Őket követte a nagyszerű Muse, a bombasztikus formában lévő Ava Max, majd a Legjobb alternatív kategória győztese, a Gorillaz. Az est során olyan nagy nevek is felléptek az MTV EMA színpadjára, mint Stormzy, a OneRepublicGAYLETate McRaeLewis Capaldi, valamint a Kalush Orchestra – az ukrán zenekar dala során a helyszín kék és sárga fényben úszott, ezzel mutatva szolidaritást a háborúban harcoló katonák ezreinek.

Az MTV EMA nemcsak a világsztárokat, hanem a különböző országok saját kedvenceit is elismeri. A Legjobb magyar előadó ezúttal a Carson Coma együttes lett, akik a Németországban megrendezett showműsoron vehették át a szobrot. „Nagyon örültünk a díjnak, és köszönjük a közönségünknek a sok szavazatot, nagy arcok vagytok! A legkirályabb az egészben, hogy sosem utaztunk még együtt így hatan nyugatra, szóval izgalmas napokat éltünk át Düsseldorfban” – mondta Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere, aki elárulta, hogy ugyancsak ez lesz az első alkalom, hogy csapatával vörösszőnyegre léphetett.

Az elismerések sorában helyet kapó Generation Change különdíjjal a változásért tevőket honorálja az MTV. A zenecsatorna, valamint a Choose Love nonprofit, menekülteket segítő humanitárius szervezet idén három ukrán aktivista, Lina DeshvarAnna Kutova és Anfisa Yakovina munkáját köszönte meg a szoborral.

A gála idén is megmutatta, hogy a szervezők hihetetlen látványt képesek tető alá hozni. A színpadot szabályosan felrobbantó fellépéseken túl a helyszínt az elektronikus zene nagyjai, a düsseldorfi származású Kraftwerk munkássága ihlette: a show jövőbe mutató, digitális atmoszférát árasztott egyedi hangulatvilágítással, grafikai elemekkel és egy hatalmas fejszerkezettel. Ami pedig a divatot illeti: a házigazda szerelmespár, Rita Ora és Taika Waititi nemcsak kiváló összhangról tett tanúbizonyságot, de parádés öltözékeikkel rendszeresen elrabolták a nézői tekinteteket.

Az MTV EMA ismétlése november 14-én 10:50-től, 14:30-tól, 19:20-tól és 23:30-tól nézhető magyar felirattal az MTV Hungary csatornáján. A gáláról további fotók és háttéranyagok az alábbi oldalon elérhetők.

A díjazottak listája:

Legjobb dal: Nicki Minaj – Super Freaky Girl

Legjobb videoklip: Taylor Swift – All Too Well (10 perces változat)

Legjobb előadó: Taylor Swift

Legjobb együttműködés: David Guetta & Bebe Rexha – I’m Good (Blue)

Legjobb élő produkció: Harry Styles

Legjobb pop: Taylor Swift

Legjobb feltörekvő előadó: SEVENTEEN

Legjobb K-Pop: Lisa

Legjobb latin: Anitta

Legjobb elektronikus: David Guetta

Legjobb hip-hop: Nicki Minaj

Legjobb rock: Muse

Legjobb alternatív: Gorillaz

Legjobb R&B: Chlöe

Legjobb hosszú videó: Taylor Swift – All Too Well (10 perces változat)

Video For Good: Sam Smith – Unholy (ft. Kim Petras)

Legjobb rajongótábor: BTS

Legjobb PUSH előadó: SEVENTEEN

Legjobb virtuális előadás: BLACKPINK The Virtual PUBG Mobile

Legjobb „Personal Style” külső: Rita Ora

Generation Change-díj: Lina Deshvar, Anna Kutova és Anfisa Yakovina

Tovább az eredeti cikkre: A Carson Coma nyerte a Legjobb magyar előadó díját az MTV EMA gálán

Vélemény, hozzászólás?