Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL és a TV2 Csoport

Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL és a TV2 Csoport olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Március 23-án adják át a Televíziós Újságírók Díját, a gálaestet a…

A teljes cikk itt olvasható:
Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL és a TV2 Csoport

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Március 23-án adják át a Televíziós Újságírók Díját, a gálaestet a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein, a 20:00-kor kezdődő ünnepélyes díjátadó házigazdája Gundel Takács Gábor lesz. Ez az együttműködés Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese szerint azt jelzi, hogy a kereskedelmi televíziós piacon nem ellenségek, csupán ellenfelek vannak.

Idén – a Televíziós Újságírók Díja kilenc éves története során első alkalommal – nem csak a meghívott vendégek, hanem online közvetítések révén a nagyközönség is figyelemmel kísérheti az elismerés ünnepélyes díjátadó gálaestjét. A március 23-án, 20:00 órakor kezdődő esemény egyszerre, egyidőben, élőben lesz látható a két nagy kereskedelmi televíziótársaság, az RTL Magyarország és a TV2 Csoport online felületein, az RTL.hu-n és a TV2 Play platformokon.

„Nagyon örülök, hogy az RTL Magyarország a TV2 Csoporttal közösen élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díjátadó gáláját. A TV2 Play és az RTL.hu jóvoltából 2022-ben a nagyközönség is részese lehet ennek a rangos eseménynek. A kereskedelmi televíziózás idén 25 éves Magyarországon, és ez az első olyan alkalom, hogy a két legnagyobb csatorna összefogásban közvetít egy szakmai rendezvényt” – mondta el Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

„A Televíziós Újságírók Díjátadó Gálája a legfontosabb szakmai rendezvény és díj, amelynek odaítélését mindig is pártatlannak tartottuk. Nagyon örülünk, hogy ettől az évtől ezt az is kifejezi, hogy a két nagy kereskedelmi televízió online felületei az RTL.hu és a TV2 Play is közvetíti a díjátadó eseményeit. Ez az utóbbi időben szokatlan együttműködés jelzi azt is, hogy a kereskedelmi televíziós piacon nem ellenségek, csupán ellenfelek vannak” – mutatott rá Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

„A gálával mindig is fontos célunk volt, hogy ne csak egy díjátadó legyen, hanem egyben a televíziózás ünnepe is. Egy olyan esemény, amikor egy évben egyszer a tévétársaságok félreteszik az egymással való versengést és elismerik egymás sikereit. Ezt pedig most a közös közvetítés tovább erősíti, melynek köszönhetőn mostantól a nagy közönség egy olyan nagy tévés eseményt követhet online, amit eddig csak a szakma képviselői láthattak” – jelezte Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója és a SorozatWiki főszerkesztője.

Idén összesen tizenhárom kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, sportreality, talkshow, heti sorozat, napi sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, valamint színész kategóriában.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll.

Jelöltek:

 

Nagyszabású showműsor

Dancing with the Stars (TV2)

Sztárban sztár leszek! (TV2)

X-Faktor (RTL Klub)

 

Vetélkedő

A Géniusz (ATV)

Észbontók (VIASAT3)

Szerencsekerék (TV2)

 

Reality

Cápák között (RTL Klub)

Farm VIP (TV2)

Nyerő Páros (RTL Klub)

 

Gasztroreality

A Konyhafőnök (RTL Klub)

A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Séfek séfe (TV2)

 

 

Sportreality

Exatlon Hungary (TV2)

Ninja Warrior Hungary (TV2)

Survivor (RTL Klub)

 

Talkshow

Az első influenszerek (Spektrum)

DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

Propaganda (TV2)

 

Zsűritag

Gáspár Laci (RTL Klub)

Majoros Péter Majka (TV2)

Puskás Peti (RTL Klub)

 

Női műsorvezető

Lékai-Kiss Ramóna (TV2)

Ördög Nóra (TV2)

D. Tóth Kriszta (Spektrum Home)

 

Férfi műsorvezető

Gundel Takács Gábor (ATV)

Istenes Bence (RTL Klub)

Till Attila (TV2)

 

Heti sorozat

A mi kis falunk (RTL Klub)

A Tanár (RTL Klub)

Apatigris (RTL Klub)

 

Napi sorozat

Barátok közt (RTL Klub)

Keresztanyu (RTL Klub)

Mintaapák (TV2)

 

Színésznő

Lovas Rozi (A mi kis falunk)

Molnár Piroska (Keresztanyu)

Trokán Nóra (A Tanár)

 

Színész

Anger Zsolt (A Tanár)

Csuja Imre (A mi kis falunk)

Kamarás Iván (Mintaapák)

A Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL és a TV2 Csoport bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL és a TV2 Csoport

Vélemény, hozzászólás?